Skip to content

Mítosz

Roland másodéves fizikus-informatikus. Asztalán ül egy 2,4 gigaherzes pentium, beletömve 256 mega memória. Feszül a vinyón a windows xp. És ez az egész halom vacak nem képes egy film lejátszására sem, annyira nincs karbantartva. Roland fizikus-informatikus.

8 Comments

 1. sala wrote:

  az XP tényleg egy jó oprendszer. most is az előtt ülők. egy (viszonylag) jó alkatrészekből összeállított albacomp-os gépen csücsül a jó oprendszer. habár naponta 2-3x kifagy az explorer, de azért ez jó rendszer. ha valami gondom van vele, csak felhívom a kedves nejem és megoldja, mert ő az egyik rendszeradmin és mert ez egy jó oprendszer és tudom, hogy biztonságban vagyok, mert egyszer jártam a szerverszobában és elmondták milyen sokba kerül mindaz, hogy biztonságos legyen a gépem. az xp egy jó rendszer és örülök, hogy nem kell értenem hozzá (négyre hazaérek a saját gépem elé, mert azon sokkal jobb az oprendszer)

  Tuesday, June 21, 2005 at 02:04 | Permalink
 2. Kelt wrote:

  Az a baj, hogy a home usereknek nincs rendszeradminja. És persze a másik, hogy nem szokás abban gondolkodni, hogy mennyibe kerül a biztonság. Bár az is igaz, hogy kerio+avast+spybot+adaware szupercsapattal is lehet tisztogatni a gépet, és ezek még ingyenesek is. Más kérdés, hogy a macimon egy év után kapcsoltam be a tűzfalat, hogy ne kelljen magyarázkodnom, ha megkérdik, mivel védekezek. (helyes válasz: kézzel-lábbal)

  Tuesday, June 21, 2005 at 02:55 | Permalink
 3. sala wrote:

  mi már nem védekezünk, de a mac-en én is bekapcsoltam a tűzfalat

  Tuesday, June 21, 2005 at 03:00 | Permalink
 4. Kelt wrote:

  A postfix-szel vagyok bajban. Kilőni nincs szívem, mert mégiscsak jó egy saját smtp szerver, viszont támadási pont.

  Tuesday, June 21, 2005 at 03:07 | Permalink
 5. yves wrote:

  bezzeg egy posztmodern Bölcsész®! ;)

  Tuesday, June 21, 2005 at 12:01 | Permalink
 6. avman wrote:

  avman exbőcsész. asztalán ott ficeg egy 2500+ -os amd xp-vel(felficcentve 3200+ -ra v leficcentve 1800+ -ra, ahogy a helyzet megkívánja) valamint egy távoli asztalon csüng vele egy p3-as xp, ami a netes forgalmat (is) bonyolítja (na meg még a helyi hálón másik 2 xp-s gép). futtat 6 rendszerkarbantartó programot (drágába lennének, ha megvenné, elég h az 1 xp legál) és a saját agyonhasznált gépén átlag félévente újrahúzza a mikorfos gyártmányt (mostanság mivel powajúzer. csak ghostol, de annyira nem h mindezt linfossal kínlódja le, valamint szok jácni is meg a többi géptulaj is). az xp a legjobb ms-es op. csak ugye örökölte a gyermekbetegségeket. (az ms akár a rekordok könyvébe is bekerülhetne ezzel, lévén lassan éretsségi előtt álló gyermekének dns variált klónjai még mindig bölcsődébe járnak v kisiskolásak.

  Tuesday, June 21, 2005 at 12:14 | Permalink
 7. Kelt wrote:

  Rakja újra akinek hat anyja van és mind édes. Nem néztem filmet. Bosszúból. :D

  Tuesday, June 21, 2005 at 12:34 | Permalink
 8. Kelt wrote:

  Az xp már majdnem jó, ha az ember ért hozzá, meg ha ellopja azt a két-három karbantartó programot, ami kell ahhoz hogy üzemképes legyen. Én meg nem akarok folyamatosan tweakelni meg rendszert rakni, ezért igyekszem magam mögött hagyni a vinyózt.

  Tuesday, June 21, 2005 at 12:46 | Permalink