Skip to content

Narancssárga

Abnormális módon vonzódom a narancssárga borítójú (az is elég, ha csak domináns a narancs) könyvekhez. Ez akkor vált tisztává, amikor találtam ma egy kedvezményes könyvvásárt az egyetemi könyvesbolt mellett (150 ft/darab), és megvettem Matt Beaumont E-sztori című regényét. A könyv egy londoni reklámügynökség - a Miller Shanks - pár napját dolgozza fel levélregény - még sokkal pontosabban e-mailregény - formájában. Kreatív patkányok, pletykás titkárnők, bulvárújságírók, dilettáns megrendelők és körlevélmániás karbantartók levelei által elevenedik meg a nagy megrendelés előtti napok káosza. Még van vagy nyolcvan oldalam, így nem lőhetem le a poént, meg persze nem is tettem, de már most is bátran ajánlom. Azt a százötven forintot, amibe a librinél kerül a könyv, mindenképpen megér. A harsány röhögés garantált, buszon villamoson óvatosan olvasandó.

Talonban van még a barátságos narancssárga könyvek közül az Információs társadalom A-tól Z-ig sorozat Cluetrain (szintén 150 forintos akció) és Digitális létezés kötete. Utóbbit az ITTK-s PR beszélte rám (nem volt nehéz dolga), kapna is linket, de drupal errort dob az oldaluk.

2 Comments

 1. Kelt wrote:

  Nehezen otthagyható kategóriába tartozó ár. Ezzel most még jól is jártam.

  Wednesday, October 19, 2005 at 02:09 | Permalink
 2. moshi wrote:

  150 forintos könyv? majd másfél évtizede nem láttam ilyet. pedig még jó vastag is. tiszta időutazás.

  Wednesday, October 19, 2005 at 12:02 | Permalink

One Trackback/Pingback

 1. A papír illata - Worldshots on Thursday, January 11, 2007 at 22:13

  […] Szerelmes brátim, vettetek már az illata miatt könyvet? Én például még sosem. Vettem már azért, mert szükségem volt a szövegre, mert az adott kiadás különleges volt, mert olcsó volt, mert éppen volt elverni való pénzem, vagy mert le voltam égve, de nem volt olvasnivalóm. Egyedül talán az illatáért nem vettem még. […]