Skip to content

Linkajánló

Nem lesznek átvezető mondatok, most ennyire van időm, de az alábbi írások érdekesek lehetnek:

Most web 1.0-s módon kinyomtattatom őket, hogy legyen olvasnivalóm a vonatra, aztán irány Pest, DAT 2005, ilyenek.

Ez pedig érdekes lesz, ha egyszer felkerül a netre: Koller Nóra: Narratív és testtechnológiák: Mese és tudomány a Ghost in the Shellben És a Gits kapcsán még valami. Avman vagy Neuro, nem emlékeztek, hol volt az a rendkívül alapot Gits film elemzés?

11 Comments

 1. avman wrote:

  http://filmvilag.hu/xista_frame.php?cikk_id=1738 asszem erre gondolhatsz sekigahara tollából. és szintén tőle: http://www.magyar.film.hu/object.8eda658e-85ef-40a8-ac61-e0e6d5abd5b8.ivy

  Wednesday, November 9, 2005 at 05:19 | Permalink
 2. av wrote:

  ja és én is pesten vagyok te mochok, de ezek zssrint megint elmarad a kimitbeer pro és kontra.

  Wednesday, November 9, 2005 at 05:25 | Permalink
 3. da_véb_elvtárs wrote:

  nahát, nem is vágtam, hogy Mo-n is ennyire figyelnek a giccekre. említett tanulmány (a narrációs) vajon hol olvasható, ha még nem a neten?

  Wednesday, November 9, 2005 at 06:48 | Permalink
 4. Kelt wrote:

  av: Köszönöm. A sörözést meg halasztjuk máskorra.

  da_véb: A Palimpszeszt 24-ik számának tartalomjegyzékében szerepel azzal a címkével, hogy előkészületben. Itt a link hozzá: http://magyar-irodalom.elte.hu/palimpszeszt/24_szam/

  És ha már az eltéseket reklámozom, akkor a Prae magazin is nagyon jó. http://magyar-irodalom.elte.hu/prae/

  Thursday, November 10, 2005 at 09:13 | Permalink
 5. Anonymous wrote:

  kösz.

  fú ezt a captchát most de nehéz volt eltalálni:)

  Thursday, November 10, 2005 at 11:28 | Permalink
 6. véb wrote:

  én úgy veszem észre, hogy a spambotok valahogy mindig azokat támadják a legtöbbször, akik a legtöbb ellenintézkedést foganatosítják. a gépem is akkor lett tele vírusokkal, amikor az antivirust telepítettem, és behatolást sem érzékeltem a tűzfaltelepítés előtt. ööö vagy ez függő változó szerinti szelekcijó volna? hihi.

  Friday, November 11, 2005 at 06:19 | Permalink
 7. Kelt wrote:

  :D A kommentspam-botok azt figyelik, hogy ki frissül a bloggeren, és ha nincs captcha, akkor másodpercekkel a postolás után megjelenik a komment, hogy ‘nagyon jó, amit írtál, te vagy a kedvencem, gyereket akarok tőled, de addig is nézd meg a lótüdő műtétekről szóló blogom’. Amit persze lehet törölni, csak minden post után rögtön törölni menni kicsit lelombozó.

  Friday, November 11, 2005 at 10:38 | Permalink
 8. Kelt wrote:

  Én is utálom a captchát, de az a nagy sploggereket még jobban. Költözés lesz előbb-utóbb.

  Friday, November 11, 2005 at 12:38 | Permalink
 9. véb wrote:

  úristen, lehet, h én egy “kommentspam-bot” vagyok. na mostmár úgyis mindegy. egyébként egyes captchák felismerési szerintem tipikousan gépi feladat, fuzzy logic meg minden. múltokor pl. tényleg képtelen voltam megkülönböztetni az a-t a d-től!

  Sunday, November 13, 2005 at 01:09 | Permalink
 10. Kelt wrote:

  Vannak gép számára is kihívást jelentő captchák. Mondjuk amiket szétfotosopolva se tudok megfejteni…

  Sunday, November 13, 2005 at 01:37 | Permalink
 11. véb wrote:

  persze kérdés, h van-e ilyen éles határvonal a gépi és az emberi módszer között. úgy értem, ha egy mocit úgy írnak meg, hogy mindenre gondolnak, akkor az ugye elég jó lesz. vö. sakkprogramok. egy jó sakkprogram képes elemezni stratégiailag, mert bele van írva, és nem csak számolgatja a lehetőségeket. persze annyiban talán nem jó a hasonlat, hogy ha az összes lehetséges sakkparti kimenetelét megpróbálnánk gráfszerűen ábrázolni, az tele lenne kötelezően döntetlen utakkal, így az intelligencia ki van téve a mindenkori ellenfél döntéseinek. ez egy ilyen univerzum. persze lehet, hogy a captchák is ebbe fognak belehalni egyszer (mint a versenysakk). a captchát előállító motor nem fogja tudni jobban megindokolni, hogy miért az ő értelmezése helyesebb, mint az ellenoldai intelligenciáé (amelyik felismeri a captchát). túl sok a tényező és a menekülési lehetőség. mindenre gondolni nem lehet. patt.

  bocs.

  Monday, November 14, 2005 at 02:48 | Permalink