Skip to content

Violazoli (repríz)

Esti sajtószemlém során vettem észre, hogy a magyar ateizmus lángpallosos tudósa rászabadult a magyarvirtusra is. Rövid hatképernyős cikkében az irodalom új rendszerét vázolja fel colstok, tolómérő és vízmérték segítségével. Kikívánkozik belőlem a gonosz megjegyzés, hogy mindig ez van, amikor szemellenzős mérnököket engedünk közel a bölcsészethez. (A belémkötés megelőzése végett: hangsúly a szemellenzősön.)

Ezek után pontosabban sorolhatjuk már be az egyes műveket. Az adott besorolásra az X.Y jelzést alkalmaz­zuk, ahol a tizedespont előtti X szám a vágypiramis szintje szerinti besorolást jelenti, a tizedespont utáni Y szám pedig a vágy kielégülésének módja szerinti beso­rolást. Ahol több besorolás is helytálló, mert például több vágy elégül ki, ott több számjegy van a tizedes­pont előtt, de szigorúan úgy, hogy a műben nagyobb hangsúlyt kapó vágy szintjének a szám­jele kerül a na­gyobbik helyiértékre!

És ehhez hasonlóak. Válaszoltam neki kommentben, kíváncsi vagyok, lesz-e belőle vita. És ha ez nem lenne elég, akkor a címlap tartalmaz még pár pro szabadgondolkodó, antiklerikális cikket, annak egyértelmű jeleként, hogy a militáns ateisták már megtalálták maguknak az oldalt. Hol van vajon Pázmány Péter, mikor az internetnek szüksége van rá?

3 Comments

 1. Aresius wrote:

  “A makrancos hölgy című alkotása. Nem kétséges, akkoriban gyakorlatilag mindenki roppantmód hu­morosnak tartotta. Én azonban, s biztos nem vagyok egyedül e véleményemmel a mai korban, azt látom benne, miként törik meg egy öntudatos nő akaratát, miközben annak kihúny az egyénisége, s férje akarat nélküli árnyékává válik”

  Kívánom, hogy hasonló felesége legyen, akkor fogja csak igazán tragédiaként értékelni. :D

  Saturday, November 5, 2005 at 11:12 | Permalink
 2. violazoli wrote:

  Helló, a Virtust már nem használom. Ha az irodalomról vagy másról akarsz vitázni velem, gyere el a

  http://birodalom.net/forum

  fórumomra.

  Megjegyzem, ezen itteni írásod egyetlen szál ellenérvet sem tartalmazott a besorolásommal kapcsolatban. De ne itt válaszolj, mert nem fogom meglelni, hanem a fórumomon, ha akarod.

  Wednesday, August 22, 2007 at 13:27 | Permalink
 3. yves wrote:

  Violazoli: Nem volt szükség ellenérvekre. :>

  Wednesday, August 22, 2007 at 13:35 | Permalink