Skip to content

Jegyzetelés gombnyomásra

Nem a jövő diktálógépe jött el,

egyébként emlékszik még más is arra a jelenetre az Alapítvány és a Birodalomból Második Alapítványból, amikor Arkady Darrell - megérne egy újraolvasást az Alapítvány a nőalakok vizsgálata miatt - szerencsétlenkedik az automata írógéppel?

viszont találtam két programot Macre, amik együtt gyanúsan productivity tippként működnek együtt.

A múlt heti nagy szoftverlisták egyikében - volt vagy öt, ha lelőnek se tudom melyikben - találtam Peter Maurer appját, a Service Scrubbert. A program segítségével ki lehet takarítani Application menü alatt található Services menüt, és a billentyűkombinációkat lehet rendelni a gyakrabban használt parancsokhoz.

OS X services menu(takarítás után)

Az immáron tiszta - de legalábbis hasznosságokkal teli - Services menübe illetsztette be a Notes a Take Note funkciót. Shift-Alma-K-ra az éppen használt programban kijelölt szövegrészt átküldi a Notes-ba. Kiválaszthatjuk, hogy az így átküldött szövegrészek külön jegyzetként jelenjenek meg, vagy egy “lapra” gyűjtse őket össze a rendszer. Egyelőre hasznosnak tűnik.

One Trackback/Pingback

  1. Magyar (Aspell) - Worldshots on Saturday, November 11, 2006 at 13:32

    […] Tipikusnak mondható az a hibavadászat, aminek a végén hülyének érzem magam. Most backupból sikerült visszamásolnom egy olyan Services könyvtárat - a ~/Library alatt lakik és hasznosságokat lehet bele rakni, lásd például itt - ami tartalmazta a CocoAspell csomag egy részét is. Az eredményt képpel egyszerűbb szemléltetni, mint elmesélni. Íme: […]