Skip to content

Átlátszóság mindenütt

Mindösszesen arra vágytam, hogy az Adiumom szöveg beviteli mezeje ne világítson fehéren a desktopon, de kénytelen voltam rájönni, hogy az átlátszóság támogatása még jócskán fejlesztés alatt áll. Találtam viszont egy input managert, ami hajlandó valami hasonló effekt előállítására.

A SetAlphaValue lehetővé teszi az átlátszóság állítását minden Cocoa programban. Egyelőre több a hátránya, mint az előnye, de a csillivilli funkciók kedvelőinek tetszhet. A két főbb baj az, hogy:

  1. Input Manager, betölti magát minden programhoz, ha hibás, borítja a rendszert. Ha egy mód van rá kerülöm az ilyesmit. (Bővebben a Smart Crash Reporter kapcsán John Gruber írt róluk.)
  2. Azon túl, hogy minden Cocoa apphoz betölti magát, alapból engedélyezve is van. Minden egyes appnál, amit folyamatosan látni akarunk le kell tiltani. Köze nincs a felhasználóbarátsághoz.

Annyira pedig nem vágyom az átlátszó adiumra - töltöm inkább a centericq-t -, hogy ezt a két kényelmetlenséget elviseljem. Játszani azért jó volt.

One Trackback/Pingback

  1. Átlátszó ablakok - Worldshots on Sunday, August 6, 2006 at 22:53

    […] Amíg az Apple ezt nem oldja meg - és ha már lehet kérni, akkor ne ezzel siessen, hanem új Finder, rendes hálózati lemez kezelés satöbbi - addig vannak remek és kevéssé remek inputmanager hackek a cél elérésére. Az egyik ilyet szemléztem is idén áprilisban, de nem vált be. A SetAlphaValue az alap átlátszósági beállításokat érvényesnek gondolta minden futó programra, ráadásul makacsul ragaszkodott is a tévedéséhez, az appoknál egyesével kellett kikapcsolni az átlátszóságot. […]