Skip to content

WordPress rss import

A 2.02-es wordpressnek van egy remek funkciója, tud rss 2.0-s xml-ből postokat importálni. Így kerültek be a blogteres írásaim, hála serifnek. A gond csupán az, hogy az rss importer szkript alapértelmezés szerint a wordpress telepítése során létrehozott, 1-es user id-jű admin felhasználót jelöli meg szerzőként. Ezt öt-tíz postnál kézzel is át lehet állítani, kétszáz felett kicsit már kényelmetlenebb.

És akkor itt jön a felfedezett - értsd: nem találtam a codexben - trükk, a wp-admin/import/ alatt található rss.php-t kell kicsit megpiszkálni. A fáj 91-ik sorában ($post_author = 1;) az egyest átírva a megfelelő felhasználó user id-jára az import az elvárt módon zajlik. Nem kell az importált postok szerzősége miatt aggódni.

Meg vagyok győződve róla, hogy van elegánsabb és hatékonyabb út, de workaroundnak mindenképpen jó.

2 Comments

  1. Ange wrote:

    Nem találkoztál véletlen olyannal, hogy csak az utolsó 10 postot húzta át? (nekem ilyen gondom van). Ha lenne ötleted… én azt nagyon megköszönném! :)

    Thursday, December 21, 2006 at 17:21 | Permalink
  2. Hogy dokumentálva legyenek a fejlemények, az RSS import helyett a WP-WP költöztetőplugint használtuk: http://www.technosailor.com/wordpress-to-wordpress-import/

    Thursday, December 21, 2006 at 22:28 | Permalink