Skip to content

Eltűnő-feltűnő terminál

termsole.jpgRui Carmo tegnapi felfedezését, amellyel a Terminált Quake console jellegűre lehet alakítani, jól kipróbáltam ma. A választható billentyűkombináció már működik, reggelre volt egy hack, amivel az ablak gördítősávját el lehet tüntetni, szóval percről percre fejlődik a Visor. Jelen állapotában kitűnően alkalmas ftp-zni, wget-elni a háttérben, aztán majd meglátjuk hová tud még fejlődni. A legfrissebb infók, honlap híján, az Ars Technika fórumán érhetők el.

Upd: A Visor kapott helyet a Blacktree (Quicksilver, akinek nem mond semmit a név) oldalán.

A screenshoton persze pont egy top fut, amit azért nem rejtenék el, ahhoz túl sokat eszik.

5 Comments

 1. manonegra wrote:

  Ilyen van Linux alatt is, igaz nem hack, hanem külön alkalmazás, Yakuake néven. Pont a napokban vettem használatba. Teljesen “kézenfekvő” terminál használati mód, nem is érte hogy nem hiányzott eddig.

  Wednesday, June 14, 2006 at 20:33 | Permalink
 2. Kelt wrote:

  Ez majdnem biztosan hack, ha abból indulunk ki, hogy az átalg felhasználó nem telepít Input Managereket és általuk betöltött plugineket. Sajna az apple hajlamos funkciók kihagyására. Pont ugyanilyen a virtual desktop kezelés is.

  Wednesday, June 14, 2006 at 22:03 | Permalink
 3. gazs wrote:

  Kelt, korábban nem azt írtad, hogy az Input Manager az veszélyes cucc? (Safari PithHelmetjére asszem) Mostakkormivan? :)

  Wednesday, June 14, 2006 at 22:29 | Permalink
 4. gazs wrote:

  Ígyis-úgyis feltelepítem szóval végül is mindegy… amúgy ha már terminál-geekségnél tartunk, nem tudom tudtok-e már róla, de lehet telneten keresztül ASCII-artban nézni a vébét (engem maga a koncept ragadott meg, nem a foci része a dolognak) ezen a címen: telnet ascii-wm.net 2006 és ezzel a scripttel még esélyetek is van bejutni (esetek 99 százalékában tele van sajnos a szerver): while ((0==0)); do telnet ascii-wm.net 2006; sleep 0.001; done; Ezt összekombinálva a quake-hack-kel egy script kiddie álma…

  Wednesday, June 14, 2006 at 22:33 | Permalink
 5. Kelt wrote:

  Az átlátszóságnál írtam - legalábbis a kereső szerint - eléggé nem helyeselhetően Gruberre hivatkozva azt, hogy az Input Managerek kerülendőek, mert betöltik magukat jól, és ha összezuhannak, annak érezhető következményei vannak.

  Gruber pedig a Smart Crash Report - minden Unsanity termékben ott figyel például - kapcsán foglalkozott velük. A SCR annyival rosszabb, hogy egészen sokáig nem kérdezte meg a júzert, hogy akarja-e telepíteni. És ha egy rendszerben systemwide plugineket lehet kérdés nélkül felrakni, az nem jó.

  Mosakodásból ennyi elég lesz szerintem. :) Azért raktam fel a Visor-t, mert túl szexi és nem tudtam neki ellenállni. Pedig még SIMBL-t is kellett rakni, mert eddig nem volt (amióta a CamiScript mást használ).

  A kiegészítést köszönöm, holnap ránézek a “közvetítésre”. :)

  Wednesday, June 14, 2006 at 22:41 | Permalink