Skip to content

Szép, de…

Szép programokról nehéz igazán rosszat írni. Szép bétákra pedig kétszeresen igaz ez. A lehetőség már benne van a programban, hogy gyorsabb, optimalizáltabb, funckiógazdagabb lesz, a felületébe pedig már bele lehet szeretni.

A Midnight Beep készülő GTD-s appjára az Inboxra is igazak a fent leírtak. Az UI mahagóni csíkjai és a jól megválasztott ikonok már sugározzák egy kellemesen nagy dolgozószoba hangulatát, csak a funkciókra kell még sokat várni. Nem tudom gyorsan végigfutni az olvasatlan leveleim listját, pedig az app elkérte a Mail-től, mert akad a görgetés. Kilövöm pár programomat, leginkább hátha alapon, de a processzorhasználat marad az egekben. A kontextek közti lépkedést már ki sem próbálom, mert a program hibaüzenettel kilép. Majd a következő béta…

(via tuaw, akik via Daring Fireball)

11 Comments

 1. Gazs wrote:

  Nagyon szerettem volna, hogy ez a program (még így, bétában is) annyira jól működjön, mint amilyen jól kinéz. Nálam ugyanígy megeszi a procit két, maximum három kattintáson belül (ha meg nem, akkor egymásra csúsznak a szövegek). Pedig itt a tanév, és lassan nekem is Be Kéne Fejezni A Dolgokat. Neked amúgy bevált a GTD-szisztéma?

  Wednesday, August 30, 2006 at 19:28 | Permalink
 2. gazs wrote:

  …meg szép-szép, de a középről, ráadásul az iTunes-os státuszpanelből kinövő lap (sheet) nagyon szúrja a szigorúan betartott Apple Human Interface Guidelines-hoz szokott szememet.

  Wednesday, August 30, 2006 at 19:40 | Permalink
 3. Kelt wrote:

  Az durva túlzás, hogy bevált a GTD. Mire szépen összeszedtem a dolgaimat, kontextualizáltam, összeraktam egy kGTD doksin belül, addigra megjött a nyár. Az a része, hogy a feladatok és a részfeladatok össze vannak gyűjtve, tetszik. Az alap estére legyen üres az Inboxod szabály nagyon bevált. Rendszerként viszont még nem állt össze.

  A Human Interface Guideline-okat egy Uno skinnel sértettem meg először. Azóta szép az asztalom. :)

  Wednesday, August 30, 2006 at 19:53 | Permalink
 4. reavius wrote:

  Ez i is tulajdonképpen? Az oldal baromi lassan jön le, és amúgy sincs rajta túl sok infó…

  Wednesday, August 30, 2006 at 20:32 | Permalink
 5. Kelt wrote:

  reavius: Olyan app, amit a Paul Allen-féle Getting Things Done időmenedzsment rendszer támogatására terveztek.

  Wednesday, August 30, 2006 at 20:49 | Permalink
 6. Gazs wrote:

  Esetleg a Paul Allen könyv nincs meg txt-ben (rtf, pdf, etc)?

  Wednesday, August 30, 2006 at 20:59 | Permalink
 7. Greg wrote:

  jaja én is néztem ma már ezt az app-ot, de elég hamar a trashbin-ben végezte a dmg fájl is. tényleg nagyon szép, de vhogy nekem a screenshot-ok alapján is (az inbox-ból is csak a főképernyőt láttam meg a strandlabdát) a Leopárd féle Mail.app jobban illeszkedhet a saját workflow-omba. Meglátjuk.

  Wednesday, August 30, 2006 at 21:29 | Permalink
 8. doransky wrote:

  Most én is a mail kiterjesztést használom, azzal egész jól lehet haladni, de a gond a rendszerességgel van. Nehéz rendben tartani a rendszert, ha valaki nem tisztaság mániás, itt is elúszik egy idő után.

  Thursday, August 31, 2006 at 19:23 | Permalink
 9. Kelt wrote:

  A kGTD is szétesik, mihelyt egy kicsit kevéssé lelkesen gondozod. Úgy megnéznék egy tényleg működő rendszert (meg a hozzá való önfegyelmet).

  Friday, September 1, 2006 at 16:53 | Permalink
 10. Gazs wrote:

  Tehát ez az “aki rendes, az úgyis rendben tartja a feladatait, aki rendetlen, annak meg mindegy” újabb esete?

  Friday, September 1, 2006 at 18:07 | Permalink
 11. Kelt wrote:

  Inkább úgy, hogy aki eddig rendes volt, az most még jobb eszközöket kap a rendesség folytatására, a többiek meg…

  Friday, September 1, 2006 at 20:07 | Permalink