Skip to content

IH 2006 - Apróságok

Egyrészt: A “hazai internetes szakma legjelentősebb rendezvényének” egyik unalmasabb délutáni előadásán lefuttattam egy Bluetooth keresést. A program 35 darab bekapcsolt és felfedezhető (discoverable) Bluetooth eszközt találtam. Ezek közül kettő notebook volt, a többit konferencián résztvevők telefonjai adták.

Túlzottan nem lepett meg a szám, hazánkban a vezeték nélküli hálózati eszközök terjedési sebessége messze megelőzi az ezen eszközök biztonságos használatához szükséges tudás terjedési sebességét. A Bluetooth egyébként nem tartozik a veszélyeztetettebb protokollok közé, nem ezzel fogják kezdeni a felhasználók, ha átveszik a hatalmat.

Másrészt: Bár a konferencián eszméletlen mennyiségű Macintosh-t láttam, a cégek szóróanyagai közül egy sem volt, amely futott volna ügyeskedés nélkül macen. A Bigyoo - lieblingem régebbről - anyagát legalább meg lehetett tekinteni a mellékelt .exe nélkül is, mert a cédé a bigyoo.hu honlap anyagát tartalmazta, de a VirusBuster olvasatlan maradt részemről. Lehet a Cherryon tette jól, ők egy írható cédét adtak. Backupnak jó lesz. (Jézus megment elment és backupol is, ahogy tudjuk.)

Harmadrészt: Ha IRC-s backchannel nincs - szakadt a net - SMS falon is remekül lehet beszélgetni. És mivel a falon ígértem, hogy a blog kérdésben teljesen tájékozatlannak bizonyuló Azurák Csabának javaslok olvasnivalót, itt meg is teszem: erre tessék.

5 Comments

 1. geri wrote:

  [markup=]A Bluetoothról: ebben lehet, hogy a technológia a ludas, ezt valahogy máshogy kéne megoldani. Nem állapot, hogy tömegesen adjunk az emberek kezébe olyan cuccot, amivel nem bóklászhatnak teljesen careless módon. Ez még sohasem vált be a történelem során.

  Thursday, October 19, 2006 at 17:28 | Permalink
 2. [markup=]Igaz, de egyelőre a wifi is pont ugyanilyen. Ha emberi idő lesz megint, csináljatok egy wardriving tesztet Budapesten. Meglepő, mennyi védtelen router van szétszórva, teljesen careless módon.

  Nem tudod, hogy a BT utód technológiák hogyan akarják megoldani meg a felfedezhetőséget és a pairinget?

  Thursday, October 19, 2006 at 17:45 | Permalink
 3. Gazs wrote:

  [markup=]VirusBuster-nek minek kellene egyáltalán maces változatra gondolnia (lásd még mac-evangelizmus és az Apple kommunikációja, ugye)

  Thursday, October 19, 2006 at 18:12 | Permalink
 4. [markup=]Úgy gondoltam, a Linux, OpenBSD és AIX verzió mellé bőven elférne. ;) A cédé ezeket a rendszereket például felsorolja.

  Viccen kívül, ugyanazért, amiért a ClamX AV fent van a gépemen. Attól, hogy az én gépemen nem fut le egy vírus vagy egy kártékony makró, még érdekel a léte. Nem esne jól, ha továbbküldenék valamit windowsos ismerősöknek.

  Thursday, October 19, 2006 at 18:23 | Permalink
 5. pollner wrote:

  [markup=]OFF geri, te itt az URL-ben miért a régi címedet terjeszted? és az új helyen miért nem lehet megtalálni a mail címedet?ON

  Thursday, October 19, 2006 at 18:27 | Permalink