Skip to content

Re: Tanuljon meg tankot vezetni!

Az index tankos (jellegű) flashjáték gyűjteményével majd tíz percig képes voltam anélkül játszani, hogy rám tört volna a nosztalgia. Aztán leszedtem egy DOSBoxot és a következő játékokat.

 • Sherman M4 - A környéken nem volt olyan pécével rendelkező gyerek, aki ne nyerte volna meg a szövetségeseknek a második világháborút tankpilótaként. Akinek esetleg kimaradt, az még mindig pótolhatja, bár a mai játékok mellett már nem tűnik akkora poénnak kocka alakú náci tankokat lőni.
 • Scorched Earth - Igazán jó akkor lenne, ha “minden játékok anyját” - szerintem az a Pong, de mindegy - a klasszikus magyar szövegekkel lehetne letölteni, de így sem rossz. Villogó napalmok, gradiens hátterek, instant gyerekkor.

Nem nosztalgia, de a szám kikerekítése miatt mindenképpen megemlítendő a BZFlag is. Multipltform, hálózaton és interneten keresztül játszható, és a csapatok színei is állíthatóak, úgyhogy össze lehet hozni vörösök lövik a narancssárgákat partit is. Már-már irodai kellék.

2 Comments

 1. véb wrote:

  óh, egy darabig azt hittem (mondjuk elég kevés ideig, mert pontatlan játékmegnevezést nem igazán feltételezek rólad), hogy netán a Panzer General Scorched Earth-ről van szó, és végre kommentelhetek, mint az állat, de nem:(

  Friday, October 27, 2006 at 03:47 | Permalink
 2. EdBoy_WW wrote:

  Boulder dash, Hunchback, és ilyenek? (nem tudja vki, hogy lehet a spellchecket kikapcsolni?)

  Saturday, October 28, 2006 at 04:14 | Permalink