Skip to content

Spanning Sync - Pre-béta infók

A Google Calendar és az iCal szinkronizációjának ötlete annyira kézenfekvő, hogy leginkább azon csodálkozhatunk, miért nem írtak rá korábban programot.Eddig csak arra volt lehetőség, hogy a Google Calendaron vezetett naptárunkat felvegyük az iCal-be, de azokba nem javíthattunk bele. A hiányt azonban várhatóan betölti a hamarosan nyílt béta verzióban megjelenő Spanning Sync nevű program.

Az egy PrefPane-ből és egy háttérben futó alkalmazásból álló szoftver használatában leginkább a .Mac-re való szinkronizálásra fog hasonlítani. - válaszolta kérdésemre Charlie Wood, az alkalmazást fejlesztő Spanning Partners igazgatója. Az alkalmazás támogatja majd a kétirányú szinkronizációt és képes lesz figyelmeztetőket felvinni a Google Calendarba. (Ingyenes SMS a Goolge-től, gottalove.) Igaz, az utóbbi funkció a GCal jelenlegi korlátozásai miatt csak az elsődleges naptárral fog működni. A szolgáltatás valószínűleg éves előfizetési rendszerben működik majd, tervezett árakat azonban még nem tudott mondani Wood úr.

A fejlesztők egyelőre nem gondolkodnak a Spanning Sync Windows alá való megírásában. Így a világ nagyobbik része kimarad ebből az újításból.

11 Comments

 1. MiszterX wrote:

  Nagyon jol hangzik. Elso hivatalos kiadas mikorra varhato?

  Friday, October 20, 2006 at 22:15 | Permalink
 2. Jó kérédsek és felvetések. Hozzájárulnék én is egy hasonlóval. Van egy szabvány, amivel a naptáras mobilok egy jelentős része tud szinkronizálni valamilyen netes szerveren lévő cuccal (SyncML). Mi a toszért nem lehet a G-kalendárt így szinkronizálni? Más is megcsinálta, tehát nem csak az eredetileg feltételezett (szinkronozz a céged Xcséndzséről) összeállítás működik. Ott van pl. a Mobical. Erről ne tudna a nagy gúgl???

  Saturday, October 21, 2006 at 08:34 | Permalink
 3. MiszterX: A béta nagyjából egy hét, tíz nap múlva jelenik meg, akkortól lehet kipróbálni. A véglegesről még fogalmuk sincs.

  Dévai Zoltán: Kérdéssel válaszolva: miért nincs IMAP támogatás a GMailhez? Valószínűleg a Google-t nem érdekli annyira a szolgáltatásaik többihez kapcsolhatósága, mint amennyire kellene. (És most ne menjünk bele, hogy akkor mi is a 2.0.)

  Saturday, October 21, 2006 at 14:53 | Permalink
 4. Júzer wrote:

  1 ingyenes megoldás: http://gcaldaemon.sourceforge.net

  Friday, January 5, 2007 at 23:37 | Permalink
 5. Júzer wrote:

  A gcaldaemon.sourceforge.net-es címet a szinkronizáláshoz találtam. Nálam XP + Thunderbird levelezővel rendesen működik, mint Windows-os szolgáltatás. Elvileg Linux alatt is megy.

  Friday, January 5, 2007 at 23:41 | Permalink
 6. Köszönet. Leszedem és megnézem, hogyan lehet iCallel házasítani.

  Saturday, January 6, 2007 at 20:24 | Permalink
 7. Júzer wrote:

  Sikerült?

  Saturday, January 6, 2007 at 23:37 | Permalink
 8. Eddig nem. A /lib alatt található .jar fájlokkal van valami baja.

  Sunday, January 7, 2007 at 22:42 | Permalink
 9. Júzer wrote:

  1.- Biztos Java 1.5 van nálad? 2.- Van új verzió (a standalone-start.sh pl. hibás volt)

  Monday, January 8, 2007 at 01:09 | Permalink
 10. A java verzió biztosan jó volt. Az új verziót szedem.

  Monday, January 8, 2007 at 18:16 | Permalink
 11. Júzer wrote:

  http://nethope.blogsome.com/2007/01/05/gcaldaemon-sync-both-ways-between-ical-and-google-calendar/ A kettőspontos hiba nincs benne a beta2-ben, és támogat már több ICS fájlt is…

  Monday, January 15, 2007 at 17:50 | Permalink

One Trackback/Pingback

 1. GCALDaemon install öt egyszerű lépésben - Worldshots on Wednesday, March 14, 2007 at 00:31

  […] Júzer már januárban felhívta a figyelmemet, hogy a Spanning Syncet ki lehet váltani egy bütykölésigényesebb, de garantáltan ingyenes alternatívával, a GCALDaemonnal. Akkor az istennek sem sikerült a második bétát működésre bírnom, most viszont a hatos bétát viszonylag kevés szívással sikerült életre kelteni. A lépések a következőek: […]