Skip to content

Toasthoz reggelire (upd.)

Mától az átlag halandók is letölthetik a Disco cd/dvd író program bétáját. És ha letöltötték, rögtön meg is írhatnak vele három lemezt, mielőtt eldöntik, szükségük van-e valamire a Burn vagy a LiquidCD helyett.

A három lemez pont elég arra, hogy az ember eljátsszon a beállításokkal. Kipróbálgassa, milyen iso-ba vagy disk image-be írni, lemezt másolni, és ami a legfontosabb, hogyan lehet egérrel kavarni az írás közben gomolygó füstöt. És arra is elég, hogy felmerüljenek a vásárlással kapcsolatos kérdések. Mert a Disco - azon túl, hogy tényleg gyönyörű - egyelőre csak nagyon kevéssel tud többet, mint az ingyenes versenytársai. (A Toasthoz pedig hasonlítani sem érdemes.)

A pluszok a következők:

 • Discography, amivel a megírt lemezek tartalmában tudunk keresni (pl. mint Windowson a WhereIsIt?). Ami szükség esetén kiváltható például az Alias Diskkel.
 • Lemezkép kezelés, egyszerűen menthetjük le az általunk összeállított lemezeket (vagy a betett “műsoros” cédéket) iso vagy dmg formátumba.
 • Spandex, ha a kiírni kívánt adat “túllógna” a lemez méretén, javasolja a többlemezes módot. Mint a kérjük rakja be a kettes floppyt, annó régen.
 • Multisession támogatás, érthetetlen, miért számít extrának. A labda a többi fejlesztő térfelén.
 • Szép. Ehhez nincs mit hozzáfűzni.

Abban biztos vagyok, hogy ha anyám macet használna - zárójel: ennyire nem vagyok térítős típus - akkor megvenném neki a Discót. Abban is, hogy nagy lehetőségek vannak benne, csak kerüljön bele több fajta lemezkép kezelése, okosodjon. Abban viszont nem, a public béta Disco árából nem lenne-e jobb bort vagy könyvet venni. Úgyhogy a vásárlással várok az 1.5-ig, addigra kiderül, merre fejlődik tovább a legszebb cédéíró program.

(A szerző hihetetlenül büszke magára, hogy a ‘nagyobb a füstje mint a lángja’ poént mégse lőtte el.)

4 Comments

 1. Aadaam wrote:

  ill. megis ellotte… :)

  Monday, October 30, 2006 at 18:22 | Permalink
 2. kobak wrote:

  hihi, tegnap irtottam ki a toastot, mert teljesen átálltam a burn-re. Néha egy téma körül forog a fejünk. :-)

  Monday, October 30, 2006 at 19:57 | Permalink
 3. dani wrote:

  [de a szerző mégsem bírta ki, hogy a végén egy megjegyzést ne tegyen ; )]

  Monday, October 30, 2006 at 22:36 | Permalink
 4. Gyenge voltam, mester.

  Update: Multisession írás. Selling point lenne, ha Superdrive-os macim lenne.

  Monday, October 30, 2006 at 23:25 | Permalink

One Trackback/Pingback

 1. …ellenerő ébred - Worldshots on Sunday, November 5, 2006 at 17:32

  […] A többedik lemez kiírása után, én is elgondolkodtam az eredeti ítéletemen. A mostani vissza-a-kályhához navigációval (nincs Eject, de a lemezt kidobja, ha Cancelt nyomok), apróbb és nagyobb logikátlanságokkal, mégsem ez az író program, amire meghívnám anyámat. […]