Skip to content

Feliratos filmek macen

Nem találtam tutorialt, úgyhogy jönnek a linkek.

Hozzávalók ideális esetben legalább két személyre:

A két kuviktájm komponens kicsomagolás után /Library/QuickTime könyvtárba költözik, a Cellulo abba a könyvtárba, ahol a programjaidat tartod - a többségnek ez a /Applications. A Libraryhez hozzáadott filmekre jobbklikkelve, vagy az Info panelen, lehet feliratot importálni kényelmesen, egyszerűen, szóval nem úgy mint a VLC-ben.

14 Comments

 1. Aadaam wrote:

  Mi is a baj a VLC-vel?

  Monday, November 27, 2006 at 12:45 | Permalink
 2. Az, hogy a kevesebb több elv nem érvényesült a tervezésénél. Mindent tud, jól működik, de az interfész fájdalmas. Két párbeszédablak és egy open ablak, amíg hozzáadsz egy feliratot.

  Röviden, nem az a szoftver, amit nyugodt szívvel adnék oda anyámnak, hogy használja.

  Monday, November 27, 2006 at 13:20 | Permalink
 3. Vix wrote:

  A VLC-t be lehet idomítani közel kényelmes feliratkezelésre, csak nem egyszerű. A konfigfájljában (macen nem tudom hol van pontosan, de meg lehet találni logikával) át lehet állítani, hogy a karakterkészlet defaultból iso-8859-2 legyen, ezáltal a magyar karakterek kényelmesen megjelennek. És ha a videófájl és a feliratfájl neve ugyan az, akkor automatikusan be is tölti a feliratot.

  Bevallom, nem száz százalékos megoldás, de az én anyámnak inkább adok ilyet, mert a drag-drop neki nagyobb nehézséget okoz. :)

  Monday, November 27, 2006 at 13:57 | Permalink
 4. gaba wrote:

  Köszönöm, Ádám. Én is utálom a VLC-t (hogy nézhet ki valami így, hogy lehet ennyire kezelhetetlen?), és pont ez az információ hiányzott, hogy ki tudjam váltani.

  Monday, November 27, 2006 at 13:58 | Permalink
 5. kobak wrote:

  mplayer?

  Monday, November 27, 2006 at 15:39 | Permalink
 6. neuromancer wrote:

  vix: nem kell konfigfajlt keresni. siman preferencesben mindezt le lehet kezelni :)

  Monday, November 27, 2006 at 15:42 | Permalink
 7. Vix wrote:

  Akkor azok nyertek, akik szerint az interface kusza és használhatatlan, mert isten bizony nem találtam meg, pedig kerestem. Ha meg a megnyitásnál áttállítom, nem menti el magának… :P

  Asszem windowsra maradok a Media Player Classicnál… :)

  Monday, November 27, 2006 at 16:23 | Permalink
 8. Balázs wrote:

  Kobakkal értek egyet: MPlayerX rulez.

  Monday, November 27, 2006 at 18:11 | Permalink
 9. Vix: Itt van eldugva a prefsben.

  Gaba: Ezek szerint nem vagyok egyedül.

  kobak, : Melyik verzió melyik build? Ugyanaz a linuxos esztétika van az mplayer felülete mögött, ami alapján a VLC-t is összerakták. Bármelyik alfageek el tudja kezelni, de nem ugyanúgy nem ‘anya biztos’, ahogy a VLC sem.

  (Egy következő kommentvadász post témája lehet, hogy a ‘mondj macen is szép crossplatform appokat’ lesz. :) )

  Monday, November 27, 2006 at 20:26 | Permalink
 10. Aadaam wrote:

  Adium crossplatform.. na jo, felig :)

  VLC egyebkent egy masszazsszalon, torokfurdo, sot tejben-vajban furoszto harem mplayerhez kepest, arrol nem is beszelve, hogy tud az mast is :)

  Mondjuk lassan mar ott tartok, hogy a felirat inkabb zavar (pl. moziba’ a Borat filmben az “I like sex” kifejezest szamomra erthetetlen okokbol “szeretem a szexipartit” -nak sikerult(?) forditani, hogy csak az elso pofanvagast olvassam - 10 perc utan nem is olvastam.), onmagaban megnyitni mplayer is tud ;)

  Monday, November 27, 2006 at 23:26 | Permalink
 11. OFF: A felirat szükséges rossz általában. Viszont ha választhatok, hogy japán hanggal nézzem meg a Ghost in the shell-t - aktualitása, hogy Páncélba zárt szellem címmel adja az Odeon - vagy a félresikerült angollal, esetleg az érzelemmentes mtv-s szinkronnal, akkor a japán hang + felirat fog nyerni. (Az új szinkronról még semmit sem tudok, az lehet, hogy jó.)

  Tuesday, November 28, 2006 at 10:22 | Permalink
 12. Zoli wrote:

  Írásodat olvasva elgondolkodtam, hogy kizárólag Quicktime-mal és kiegészítőivel meg lehetne-e oldani. Szóval kellenek az általad említett codec-ek, kell a teljes képernyős lejátszáshoz pl. ez: http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/27719 (kipróbáltam, megy), feliratokhoz meg ez: http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/25631 (Most nem tudom kipróbálni.)

  Tuesday, November 28, 2006 at 13:24 | Permalink
 13. kobak wrote:

  1.0 pre8 hivatalos buildet használok. Mondjuk linuxos időkből nekem az mplayer a_videolejátszó. :-)

  Tuesday, November 28, 2006 at 23:38 | Permalink
 14. Urak! Az információt nagyrészt összegyűjtöttük, több különböző mód van a filmek teljes képernyős, illetve feliratos lejátszására. (Zoli qt komponenseit még nem próbáltam.)

  Hogyan lenne érdemes ezt visszaforgatni a beszmek wikibe, mint “fő” maces információs forrásba szerintetek?

  Wednesday, November 29, 2006 at 00:53 | Permalink