Skip to content

Magyar testvéri üdvözlettel

Nagyon nehéz bármit írni szittyamagyar nyelvész fórum linkje elé úgy, hogy ne legyek tiszteletlen a jelen lévő ápolt bajszú, tisztességben megőszült urakkal. Inkább idézek:

Én meg Varga Csabával egyetértve a magyar ősírást tartom minden más írás gyökerének. Az hogy a jelrendszerek már jó 40-ezer évvel ezelőtt kimutathatók Európában, és a Kárpátmedencében csak cca. 8-ezer éve, még nem jelenti azt, hogy a régészet nem fog találni esetleg 100-ezer éveset a Kárpátmedencében (…)

Tovább a Kitalált Középkor Fórumra.

(A szerző nem szittya. Tarsolylemeze sincs.)

8 Comments

 1. Konrad wrote:

  Te figyi Kelt, csak óvatosan! Az ilyen helyek olvasása butít :-)

  Sunday, November 12, 2006 at 16:33 | Permalink
 2. zsoltu wrote:

  tudod, nagyon szeretem, amikor a madzsarok épp csak helyesen írni felejtenek el, de kőkeményen védik azt, persze, ami nincs a birtokukban. a nyelvet. az már csak hab a tortán, hogy ennyire nagyon akarunk magunknak valami jó kis izgi történelmet, nem ám valami újdonászt, egyből 100 ezer éveset. hát ja, pókerezni is nagyban jó. (hogy te milyen helyekre vetődsz… :D)

  Sunday, November 12, 2006 at 21:18 | Permalink
 3. Konrád: Pedig úgy emberileg, mint szakmailag remekül szórakoztam. :) A sumérnyelvész topikok a szívem csücskei.

  zsoltu: Tényleg csak nagyban jó. Mekkora érzés lehet leírni - és igaznak hinni - olyan mondatokat, hogy volt tiszta magyar nyelv az “idegen papok által elferdített Halotti Beszéd” előtt is.

  Sunday, November 12, 2006 at 21:37 | Permalink
 4. dani wrote:

  pedig ha csak az elmúlt 1000 év alatti teljesítményre lennének büszkék, mennyivel könnyebb lenne az életünk, és még hasznos dolgot is csinálhatnának…

  konrád: egyszer elolvastam 20 oldalt egy varga csabából (sőt még ma is megvan asszem az opus), butább ugyan nem lettem tőle, de lehet, hogy a magamban való füstölgés mégis kiölt pár agysejtet ; )

  Monday, November 13, 2006 at 09:41 | Permalink
 5. Kicsit off, de talán az érdekesebb vonulata az egész sumér nyelvészetnek, hogy milyen komoly jelentőséget tulajdonítanak/tulajdonítunk a nyelvrokonságnak. (Illetve annak, hogy mennyire dicső népeknek vagyunk nyelvrokonai.)

  Az antropológiai rokonságról valahogy szó sem esik, arról meg, hogy mindkettő “lényegtelen” - az unokaöcsémet szoktam példának hozni - pláne hang sincs.

  Monday, November 13, 2006 at 11:09 | Permalink
 6. zsoltu wrote:

  van egy nyelvész a háznál, ezért hát viszonylag hallottam a sok identitáshiányos képzeletharcos nyelv és egyéb hagymázakról. érteni vélem, mire kell nekik ez a dolog. és amíg nem lobogtatják a sráfos zászlót, addig azt mondom, inkább nyelvészkedjenek, az részint szelíd dolog.

  Monday, November 13, 2006 at 18:17 | Permalink
 7. Konrad wrote:

  Szoktam én is olvasgatni ezeket, az én kedvencem a Pilis mondakör és rögtön ezzel együtt a kőbaltás nyelvészet, amikor a pilsiből pólus lesz és hasonlók. Rengeteg scifit olvastam és olvasok, símán beleférnek ezek az írások abba a vonulatba, csak kb. annyira érzem igaznak. De lehet, én tévedek, és tényleg van Roxfrt és Varázslóiskola :-) (Oké, ez nem scifi, de ha azt írom, hogy Susan Calvin már köztünk él, kevesebben értik. Sajnos.)

  Tuesday, November 14, 2006 at 00:08 | Permalink
 8. zsoltu Á, a nyelvészet csak az igazán kemény dolog. Emlékezz csak a ‘pincei bogárral’ fémjelzett vitára, ami nagyrészt az ÉS hasábjain folyt. (Linkek itt, bár te tudom, hogy olvastad: http://www.worldshots.hu/2006-07/egylepeses-vitatanfolyam/)

  Igen nagy nyelvészek csúsztatnak igen nagyokat ott. Pedig a suméristák, avaristák, etruszkisták jelen sincsenek a vitában.

  Konrád …és persze az ötezer szó egyezés a ‘random ősi nyelvvel’. Ott a gond, hogy többnyire érvek nélküli handabanda megy a “régi dicsőségünk” bizonyítása végett.

  (OFF: Susan Calvint akár még ismerhetik is, az a szexi csaj az I, robot c. filmből. Viszont egy tisztességes kiadáa az Én, a robotból lassan megjelenhetne. Olyan, aminek nem Will Smith van a borítóján, és ami tartalmazza az utolsó novellát is, amit a cenzúra miatt nem adtak ki annó.)

  MégOFFabb: A témába vágó mai link - a dizájn iszonyat, én szóltam: http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=4582

  Tuesday, November 14, 2006 at 14:07 | Permalink