Skip to content

Malicsusz DMG-ben

Mac Kernel panic

Lehet készíteni a pattogatott kukoricát, közeledik a szokásos nagy havi maces flémháború. Brian Krebs, a Washington Post Security Fix blogjának írója keleti parti idő szerint délelőtt fél tízkor belocsolta magát benzinnel, hamarosan megjelennek a fáklyás zelóták is.

Krebs az épp zajló Month of Kernel Bugs legutóbbi leletéről írt, amely szerint egy ügyesen megformált DMG (Disk Copy Disk Image File) fájllal kernel pánikot okozhat, lehetővé teheti idegen kód futtatását ilyesmi. Ami a bugot igazán kínossá teszi, hogy a letöltött DMG fájlokat a Safari alapértelmezés szerint - Open “safe” files after downloading - rögtön mountolja is. És már jön is a kernel pánik.

Ami még egy vonással égőbbé teszi a bugot, hogy a Safari alapbeállításainak hülye voltáról már volt szó a Tiger kiadása után. Pedig akkor még csak a rossz vagy rosszindulatú widgetektől féltették a felhasználókat.

2 Comments

  1. zsoltu wrote:

    ezt a képet át tudnád nekem dobni eredetibben, nagyobban, akármi? kösz.

    Tuesday, November 21, 2006 at 19:54 | Permalink
  2. Kábé húsz pixellel nagyobb van belőle itt: http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=106227/

    Előállítottam a hibát - fagy a 10.4.7 is szépen - de csak egy kis képet dob ki az elsötétített desktop felé. Valószínűleg nem felbontásfüggetlen. :)

    Tuesday, November 21, 2006 at 20:04 | Permalink