Skip to content

Mától kezdve tolvajok vagyunk?

Nem igazán tudnak megmozgatni a digitális audioplayerek piacán történő események - randa-e a Zune-barna, basszameget jelent-é a neve, vagy pontosan mit is támogat az ember a produktred ipod megvásárlásával - de a Universal Music Group vezérének Zune-s kommentárja mellett nem lehet elmenni szó nélkül.

These devices are just repositories for stolen music, and they all know it. (…)So it’s time to get paid for it.

Mondta mindezt azért, mert a Microsoft beleegyezett, hogy minden eladott Zune után 1 dollár körüli összeget kapjon az UMG. (Ja, és további kiadókkal is tárgyalnak.) Határozottan olyan érzésem van, hogy a változatosság kedvéért a felhasználók lelke adódik el a zeneipar békéjének fejében. Most előrelátó ötlet lemezjátszót venni.

(via The Apple Blog)

Pozitív végkicsengésként mondhatnám, hogy addig is hallgassatok Futuristic Sex Robotz-ot, ami ráadásul ingyen letölthető, de azt hiszem, nem mindenkinek fekszik a nerdcore rap. - via Kobak és Lipilee

5 Comments

 1. kobak wrote:

  A Futuristic Sex Robotz nem (csak) a zene miatt jó, a szövegeiken dőltem a röhögéstől, amikor először meghallgattam. :-)

  Wednesday, November 15, 2006 at 11:55 | Permalink
 2. Tény, nekem is nagyon tetszettek. De ha valakinek nem jön be a nerdcore hangzás, akkor a szövegek miatt kétlem, hogy meghallgatja. :)

  Wednesday, November 15, 2006 at 11:57 | Permalink
 3. Jano wrote:

  Nem pont erről szól a magyar Artisjus matrica? Cserébe nálunk a személyes használatu másolás és letöltés törvényes.

  Wednesday, November 15, 2006 at 13:06 | Permalink
 4. Ilyesmiről. A magáncélú másolást “legalizálja” az matricás jogdíj. A letöltésben nem vagyok ennyire biztos. (Ha jól tudom ott kezdődik a gubanc, hogy megosztod-e amit letöltöttél.) Megkérdezem a nálam okosabbat.

  Wednesday, November 15, 2006 at 15:48 | Permalink
 5. salander wrote:

  elvileg zene es film [szoftver nem] szemelyes celu letoltese legalis. ertekesiteni nem szabad, megosztani zenet/filmet szinten nem szabad.

  Wednesday, November 15, 2006 at 17:54 | Permalink