Skip to content

És óesikszen működik?

Egyrészt. Eddig nem kényszerültem rá, hogy driverért fizessek, és ezt nagyon igyekszem a jövőben is elkerülni. Minden tiszteletem az USB Overdrive vagy a SteerMouse gazdáinak, de nem. Szerencsére mások is így gondolkodnak - ide kéne amúgy egy hosszú ‘linuxosok dicsőítése’ részt írnom, mert a szabvány fanboy nem ment volna ennyire a hardver után - és remek dolgokat valósítanak meg.

Kesigomu például kinyomozta, hogy a Trust tableteknek Aiptek a belseje. És míg a Trust nem kényezteti el a Maceseket, addig az Aiptek ad ki rendes működő drivereket. Lehet érdemes lenne folytatni a kísérletezést, hátha a jóformájú Trust egereket is így innoválták össze. Logitechet nem szívesen cipelek magammal ütömverem eszköznek.

Másrészt. Érdekesen alakul a MacBook és MacBookPro gépekre egyszer csak majd felapplikálható, az Airport kártyákat 802.11 draft n-esre frissítő firware upgrade ügye. Amerikáról már tudjuk, hogy két dollárba fog kerülni a frissítés, az Infinite Loop tudni véli, hogy Olaszországban 1,95 euró, Ausztráliában 2,99 ausztrál dollár lesz az ár. Azt nem tudjuk, hogy itt milyen jogcímen fognak számlázni, ha tényleg egy amerikai jogszabály miatt fizetnek az amerikaiak.

A magyar helyzetről pedig leginkább semmilyen infó nincsen. Az ITM Ce Kft. nem vette fel a telefont, amikor pénteken megpróbáltam utánakérdezni, az iStyle-ban pedig azt mondták, hogy itt is két dollár lesz az ár valószínűleg, mert ez ilyen webboltos dolog. Utóbbira nem vennék mérget, úgy tudom, olcsó QuickTime Prót sem lehet csak úgy külföldről venni.

(Most nem térnék ki a QT Pró és az anyák számának nyilvánvaló összefüggéseire.)

6 Comments

 1. zsoltu wrote:

  anyák száma konstans 6.

  Sunday, January 28, 2007 at 17:14 | Permalink
 2. Gazs wrote:

  anyák száma = (vásárolt QuickTime licenszek száma) * 6

  Sunday, January 28, 2007 at 18:19 | Permalink
 3. Gazs wrote:

  Amúgy meg, egy egérnek minek driver? Gurul meg van egy/két/há gombja. Esetleg görgő. Sima, MediaMarktban hatszáz forintos USB egér is simán megy óesikszen, asszem még klasszikon is. Hiába, a standard az standard (de azért álljunk meg egy pillanatra és emlékezzünk meg némán az ADB-csatlakozóról meg az egygombos bézs egerekről)

  Sunday, January 28, 2007 at 18:41 | Permalink
 4. zsoltu wrote:

  gazs, én pölö vettem egy olyan szuperegeret, ami nagyon izé és az ha nincs driver, használhatatlan. igaz, megy is, kattint is, de úgy hasít át a képernyőn, hogy nincs olyan alacsony értéke a csuszkának, ami kóser lenne neki.

  Sunday, January 28, 2007 at 19:34 | Permalink
 5. Gazs wrote:

  (a teljes igazsághoz azért hozzátartozik, hogy a Hatalmas Egerem is driver cd-vel jött, sőt újraindítást is kért, mielőtt a Dashboard-ot hajlandó lett volna megnyitni. De attól még nagyon gáz az egérdriver, olyan DOS-hangulat)

  Sunday, January 28, 2007 at 20:24 | Permalink
 6. Gazs: Mihelyt kétgomb+görgős egeret szeretnél használni, beszélhetünk szabványokról. A többgombos példányokat már nem annyira szereti az OS X. Pedig hatalmas érzés a nyolcas egérgombhoz rendelni a command-option-felsőrúgás kombót, hátha szükség lesz rá.

  Monday, January 29, 2007 at 09:30 | Permalink