Skip to content

Parancssorba magyar!

Ugye még nem mondtam, hogy mekkora ötlet a SubEthaEdit parancssori eszköze? A Preferences > Advanced alatt lehet installálni, utána pedig a see paranccsal lehet a terminálból szerkesztésre átdobálni a dokumentumokat a szerkesztőbe. Például így:

$ sudo see .profile

Le vagyok nyűgözve.

Zárójel: TextMate-hez ilyen trükköt találtam, de majd ezt a részt ti úgyis jobban tudjátok.

Mégzárójelebb: Tudom ám, hogy az igazi férfi hegyi patakban borotválkozik és vi-t használ.

4 Comments

 1. gaba wrote:

  A TextMate jelenlegi verziói (én lassan egy éve így ismerem) rákérdeznek telepítéskor, hogy létrehozzák-e a mate nevű symbolic linket. Én azóta így használom.

  Pl. ha egy Rails-projekten dolgozom, akkor eleve a parancssorban vagyok, kiadom pl. hogy “rails myproject”, aztán “cd myproject”, “mate .”, és máris megnyitottam projekt-módban az egész könyvtárstruktúrát.

  Friday, January 26, 2007 at 23:48 | Permalink
 2. Aadaam wrote:

  Te kollega, biztos root jogot akarsz adni annak a proginak?

  Egyebkent vi -t sz’tem az osemberek es a beepitett eszkozok hasznalnak, szerencsere az OS X -ben vim van, igaz, csak 6-os. De az AZ editor, mindig az volt.

  ajanlott meg az open -a SzovegSzerkeszto.app fajlnev parancs hasznalata, bar ez biztos bonyolult :)

  Saturday, January 27, 2007 at 03:18 | Permalink
 3. Gaba: A projekt módot néztem és valahol mélyen irigylem is. Ebben a tekintetben a TextMate editorabb egy kicsit.

  Offtopik, de úgy tűnik, tab támogatás jön a következő szubéta verzióval, és a kommentek szerint utána talán még projekt mód is. Jövő zenéje, de jól hangzik.

  Aadaam: Igen, pár doksi esetében tényleg root módot szeretnék adni neki. Például olyanoknál, amikhez amúgy hozzá se nyúlhatnék. (pl. sudoers, mert a sudo visudo nekem már kicsit életidegen)

  Az open -a egyébként nem rossz, de ha egyszer a kedvenc szerkesztőm tudja rövidebben is. ;)

  Saturday, January 27, 2007 at 09:35 | Permalink
 4. serif wrote:

  Átcsapunk a TextMate vonalra. A parancssorból indítást lehet bármikor telepíteni a Help menü “Terminal Usage..” menüpontjával. A TextMate egyik nagy hiányossága számomra, hogy a tabok csak projekteknél vannak, ha például ftp-n keresztül szerkesztek 4-5 filet, akkor ennyi ablakot fog külön nyitni. Amíg nem lesz jól használható a mount_sshfs, addig kénytelen leszek ezzel együttélni, de a Carbon Emacs-ra már nem térek vissza.. :)

  Sunday, January 28, 2007 at 17:44 | Permalink