Skip to content

Nem zsibongok

Új választ találtam a klasszikus - mennyire lehet hülyének nézni a nyelvhasználót? - kérdésre a Nemzet hétvégi mellékletében. A. Jászó Anna a fordítva írt betűktől és a kisbetűs tulajdonnevektől védi a határt Xur és a Kodan Armada ellen a nyelvet használókat, a nyelvet elsajátítókat.

Mert ez így megy. Meglátják a rosszat (emailben vagy smsben!). Gyorsan megtanulják, azt tipphopp eltűnik a magyarság. Marad a csend, a hó, a halál, meg a Kodan Armada.

Olvasnivaló:

7 Comments

 1. Tgr wrote:

  Ha nem tanulják meg az emberek, hogy balról jobbra kell tartani (ne adj’ Isten jobbról balra tartanak), akkor a magyarságnak annyi. Mit nem lehet ezen érteni?

  Monday, February 5, 2007 at 00:13 | Permalink
 2. politikailag úgy lenne korrekt, ha középről írnánk egyszerre kétfelé.

  Monday, February 5, 2007 at 09:22 | Permalink
 3. dani wrote:

  BéDéKá: :D

  szerintem egy kicsit azért igaza van: kell, hogy legyen egy standard nyelv-/íráshasználat, nagybetűvel kezdődő mondatok/tulajdonnevek, balról jobbra haladó írás. abban viszont nincs, hogy nem veszi észre ennek az üzenetét: túlkonvencializálódtak (ajaj) a szavak, formák, kell valami új, ami bír valami többletjelentéssel. ha fordított betűk, akkor azok. és hogy ha egypár együttes (egyébként nem eminemmel kezdődött ez?) és cég így írja a nevét, attól még nem fogunk áttérni az arab vagy héber írásra.

  nem értem, hogy miért nem lehet normálisan csinálni a “nemzetvédést”? sokkal többre mennénk, ha a hibák kutatása helyett csinálnánk a jót (itt még az élet emlegetése következne, szalonképtelen jelzőkkel).

  magamat konzervatívnak tartom, de rühellem az ilyeneket, és az egész jobboldalt, meg úgy az egész országot, ahogy van. btk-ba vetetném a politizálás bűntettét.

  Monday, February 5, 2007 at 10:57 | Permalink
 4. moshi wrote:

  elképesztő, mit bele nem lehet magyarázni pár szerencsétlen kis grafikai/tipográfiai elembe. : )

  Monday, February 5, 2007 at 17:29 | Permalink
 5. Ange wrote:

  Túlzás, és nem ezen áll vagy bukik a gyerekek helyesírása…. Ehh… :)

  Tuesday, February 6, 2007 at 03:51 | Permalink
 6. Tudtam, hogy szeretni fogjátok.

  Amúgy elég csak abba belegondolni, hogy a heavy metal umlaut hogyan rombolta le a nyugati nyelveket. ;)

  Tuesday, February 6, 2007 at 08:34 | Permalink
 7. Gazs wrote:

  Bezzeg eleink még jobbról balra rovásírtak :D

  Thursday, February 8, 2007 at 13:54 | Permalink