Skip to content

Wi-fi, új vadnyugat

Egyszerűségében gyönyörű átverésre hívja fel a figyelmet a Wi-Fi Networking News. Az Authentium nevű biztonságtechnikai cég háromszor vizsgálta végig a chicagói O’Hare repteret. A három alkalom alatt tizenhat olyan ad-hoc hálózatot találtak, ami ingyenes hotspotnak próbálta eladni magát. (Például valami ilyesmivel: Airsnarf.) Ezek a hotspotnak látszó tárgyak csatlakozás után tényleg szolgáltatnak netet, de extraként megjegyzik a jelszavakat, logolják a ‘reptéren vagyok anyu, sütheted a húst’ leveleket, a pesszimista forgatókönyvek szerint a gépünket is megtámadhatják. Legyen az Mac vagy PC. (mov)

A megoldás Fleishmann szerint a VPN, a kommentelői szerint az SSH tunnel. Én az utóbbit szeretném kipróbálni az elkövetkező hetekben.

(Az apropóul szolgáló cikk több mint két hetes, mentségemre szolgáljon, akkoriban szigoroltam.)

2 Comments

 1. moshi wrote:

  én akkor gondoltam ssh tunnelre, amikor a munkahelyi netelérés korlátait akartam megkerülni (ftp port, mysql port, ms sql server port, stb) (-> http://www.buzzsurf.com/surfatwork/) csak aztán később rájöttem, hogy ehhez otthon állandó jelleggel üzemeltetnem kellene egy mini szervert, ami szolgáltatja nekem az ssh-t és azon keresztül az otthoni netemet. nem igazán tetszett az ötlet.

  te ezt tervezed? vagy hová ssh-zol?

  Wednesday, February 7, 2007 at 14:07 | Permalink
 2. Az egyelőre legó projekt jellegű g4-essel akarom majd megoldani otthon. Folyamatos üzemre nincs szükségem, azt be tudom állítani, hogy mikor keljen, mikor aludjon a gép, de vannak még bőven nyitott kérdések.

  (Egyelőre azzal is elég volna, ha a 3+ giga ebookomat elérném távolról. :) )

  Wednesday, February 7, 2007 at 14:24 | Permalink

One Trackback/Pingback

 1. teh blogging i like - geritwo on Tuesday, February 6, 2007 at 19:38

  […] akkor is, tökéletes példa erre Kelt egyik aktuális bejegyzése a reptéri wifis csalikról. Az eredeti cikk nagyon hosszú, és miután elolvastam a bejegyzést, nem is volt kedvem […]