Skip to content

GCALDaemon install öt egyszerű lépésben

Júzer már januárban felhívta a figyelmemet, hogy a Spanning Syncet ki lehet váltani egy bütykölésigényesebb, de garantáltan ingyenes alternatívával, a GCALDaemonnal. Akkor az istennek sem sikerült a második bétát működésre bírnom, most viszont a hatos bétát viszonylag kevés szívással sikerült életre kelteni. A lépések a következőek:

 1. A legfrissebb linuxos bináris bytecode beszerzése a szószfordzsról.
 2. Telepítés egy általunk kiválasztott könyvtárba a manuál alapján
 3. Hibaüzenet, sűrű káromkodások, az Úr haragjának kérése a fejlesztőkre.
 4. Telepítés az /usr/local/sbin könyvtárba (az sbint létre kell hozni!) a másik manuál alapján
 5. Konfigolás, elindítás, örömködés.

A daemon 16 és 23 mega memória között eszik nálam úgy, hogy csak egy naptár szinkronizálása van beállítva. A program tud több naptárat is kezelni, ezt cselesen csak a Rainlendaros részben fejtik ki, biztos nem szeretik a redundanciát.

A Spanning Sync-hez képest - amiből pont ma jött ki az 1.0-s verzió - a GCALDaemon maga a bonyodalom. Terminálban kell kattogni az installáláshoz, nem épül be a System Preferences alá, konfig fájlokat kell átírni a beállításához, viszont tökéletes alternatíva lehet azoknak, akik nem akarják kifizetni a Spanning Sync 25 dolláros éves- vagy 65 dolláros örökbérletét.

2 Comments

 1. Aadaam wrote:

  Szeretnelek megkerni, ne hasznald a binaris kifejezest a javaval kapcsolatban :) Hivatalosan “bytecode”, bar ez olyannyira kifejezo, mint a dihidrogen-monoxid…

  A binarisnak viszont van egy kellemes mellekzongeje, hogy csak adott platformon (epp: linuxon) mukodik, ez javara nem igzz.

  Wednesday, March 14, 2007 at 00:48 | Permalink
 2. Bytecode lett, mert lusta vagyok.

  Wednesday, March 14, 2007 at 00:57 | Permalink