Skip to content

iTunes zsebrádió

Az Aspecto Software - a legjobb WM stumbler kapcsán már volt róla szó - oldalán bukkantam rá a WiFiTunes-ra, ami két dologra képes:

 • megtalálni a helyi hálózaton ülő megosztott iTunes könyvtárakat
 • zenét streamelni a megtalált könyvtárakból

A programot futtató PDA-t és az iTunes szervert egy wifi hálóra akasztva például tökéletes zsebrádiót kapunk. Ha a PDA-n normális jack kimenet van - nem másfeles játék, mint az enyémen - akkor egyszerűen ráköthetjük hangfalra, erősítőre is, így arrébb vive a zenét. Ad hoc megoldások miatt kábelezni úgyis mindenki utál.

Elvben teljesen egyszerű installálni. Windows Mobile 2003, 2003SE vagy 5-ös oprendszert futtató PDA kell neki, .NET compact frameworkkel, illetve a hetes verziónál régebbi iTunes. Gyakorlatban háromszor fagytam bele a PDA-n a hálózat beállításba, míg végül TKIP-re átállított titkosítással feljutottam a hálózatomra. A szerverre pedig fel kellett rakni egy Firefly médiaszervert - gyönyörűen beépül a System Preferences alá - mert a hetes iTunest nem volt szívem lecserélni régebbire.

Az Aspecto amúgy felhívja a figyelmet arra, hogy ‘lássuk, működik-e’ (proof of concept) projektnek indult részükről a fejlesztés, és még sorjás program széle. Ehhez képest kényelmesen kezelhető. Holnap nem Petőfit hallgatok reggelihez.

2 Comments

 1. dani wrote:

  alternatíva: http://www.pto.hu/post/1/881

  Tuesday, June 26, 2007 at 06:26 | Permalink
 2. robi wrote:

  a bedöglött blogomon írtam még annó hasonlóról: http://playground.blog.hu/2006/01/17/slimserver

  A szerver fut minden platformon, a kliensnek az ipaq-ra egy gsplayer kell (vagy ami tud mp3 streamet). Böngészőből vezérelhető (akár az ipaq-ról is). Szerintem a legjobb.

  Tuesday, June 26, 2007 at 12:23 | Permalink