Skip to content

Apple-sajtó-szemle

Három cikk három gondolat jelleggel a mai valamiért vázlatban ragadt, úgyhogy tegnapi történések.

1 Gruber visszhangozta - jó ez, többekhez jut el - Craig Hockenberry Leoparddal kapcsolatos aggodalmait. Nem csak a csillogós vackokon az új Dokkon és az átlátszó menün akad fent, hanem azon is, hogy az új Dokkon a régi alapelvek szerint tervezett ikonok hülyén fognak festeni.

Engem a beépített csillogás amúgy jobban zavar, de egyrészt ezért nem vagyok dizájner, másrészt nagyon bízom a haxiegyártó kisiparosokban.

2 Paul Kafasis arról írt, mennyire nincs piaca a beépített Apple szoftverek kereskedelmi versenytársainak. Alapvetően a levelezőkliensekről szól az írás, de szóba kerül az iTunes is.

A Maillel kevés bajom van, viszont az iTunesbe integrált vackokra - cowerflow, iPod, AppleTV, iPhone stb támogatás - igazából nincs szükségem. Viszont a Kafasis cikk olvasta után úgy tűnik, nem várható komoly zenelejátszó alternatíva.

3 Gus Mueller tegnap ingyenessé tette a FlyGesture nevű szoftverét. A szoftver segítségével egérmozdulatokhoz rendelhetünk parancsokat, szkripteket, pont mint az Operában.

Minden általam használt funkció elérhető billentyűzetről, de a Constellation rajongóknak, vagy úgy általában az egérharcosoknak jó lehet. Továbbá minden minőségi ingyenes szoftverrel élhetőbb lesz egy kicsit a platform.

6 Comments

 1. Amikor korábban azon keseregtem, hogy nem lehet mivel kiváltani az iTunest, akkor találtam a Toolplayert. Biztos emlékszel, akkor még 0.1-es volt. Most már 0.2-es, playlist editora még nincs, cserébe lejátssza az adott mappa tartalmát, illetve az m3u fájlokat ismeri. Meg persze minden egzotikus formátumot, amit az iTunes nem. Ez így jelenleg nem hangzik túl jól, de ha vetünk egy pillantást a fejlesztés alatt álló featúrákra, rögtön boldogok leszünk: 1. Playlist editor; 2. Gapless playback; 3. Apple remote control support; 4. Folder Drag & Drop; 5. Custom interface transparency; 6. iTunes Library integration; 7. Effects editor; 8. Skins support; 9. Menu bar controls; 10. Global hotkeys; 11. Growl support; 12. Tag editor; 13. Loop points selection; 14. Quicksilver support. http://www.alenofx.netsons.org/

  Friday, July 6, 2007 at 14:15 | Permalink
 2. 0.2-t leszedtem a Tool Playerből, mert rémlett, hogy írtál róla, de nem hatott meg túlzottan. Az új featúrák viszont jól hangzanak, csak készüljenek is el.

  (Addig meg fordítok egy herrie-t.)

  Friday, July 6, 2007 at 22:02 | Permalink
 3. greg wrote:

  az audion-t néztétek már? és maga a történet ami mögötte van az is megér 10 percet… sőt! http://www.panic.com/extras/audionstory/

  Saturday, July 7, 2007 at 23:47 | Permalink
 4. @greg Annyit tud az Audion, mint egy Winamp 2.8. Viszont a sztorit újraolvastam, és még mindig jó.

  Sunday, July 8, 2007 at 14:03 | Permalink
 5. Egy Winamp 2.8-nál többet, mert van benne watch folder meg iPod támogatás. Viszont AAC-t nem tud, ami nagy baj…

  Sunday, July 8, 2007 at 20:13 | Permalink
 6. Gazs wrote:

  @Bereczki Zoltán: első- és második generációs iPod támogatás. azért ne felejtsük el, hogy az Apple rendszerint eltöri a visszafele kompatibilitást, Mert Csak.

  Sunday, July 8, 2007 at 21:38 | Permalink