Skip to content

Újabb nem szabványos kábelek?

According to the New Scientist, Apple has filed for a patent on a new security measure for mobile devices. Basically, it involves locking a mobile device to a particular charging cable so that if it’s stolen, it won’t recharge when plugged into another cable.

(TUAW: Apple patent for charger DRM)

A TUAW ezek után leírja miért suttyóság az ötlet: például megöli a teljes third party ipart, illetve véget vet a ‘lemerültem, nincs egy töltőd’ jellegű forgatókönyveknek. Mondjuk arról a cégről beszélünk, ami a világ legbutább BT implementációját építette a telefonjába, és nem képes szabvány USB csatlakozókat használni az mp3lejátszóin. Semmi nem lep meg.

5 Comments

 1. Benjamin wrote:

  Mocskos egy dolog, hogy az osszes gyarti szinte ez csinalja, uj modell, aztan nem jo hozza a regibol szinte semmi mert mindenen “igazitanak” egy kicsit.

  Sunday, July 22, 2007 at 16:17 | Permalink
 2. greg wrote:

  nem emlékszem mikor volt ibook/macbook-on utoljára szabvány videó kimenet… ja és persze önmagával sem mindig kompatibilis a drága. jóanyám most váltott g4-ről intel-re és nem értette miért kell neki még egy mac-tv adapter, amikor már vettem neki egyet… és persze kezdhettem neki magyarázni, hogy az új gépek HDMI-t meg DVI-t is meghajthatnak a régi VGA, Composit és S-Video lehetőségek mellett… nem is nagyon akarta érteni, csak átvágva érezte magát.

  Sunday, July 22, 2007 at 19:49 | Permalink
 3. Gazs wrote:

  A clamshell ‘bookok általános-boltban-kapható kábellel ment ki tévére. (jackdugó szerű vég, csak három komponensre válik szét) Igaz, a kábelek sorrendjét megcserélték.

  Monday, July 23, 2007 at 08:41 | Permalink
 4. Pozitív példám is van azért. A Duo 230-asom tápját be tudtam állítani a G3 Powerbook elpukkant tápjának a helyére. Igaz vagy működteti a gépet vagy tölti az aksit, de legalább csereszabatos. (Az akku meg úgyis halott.)

  Negatív példának a saját ipod usb mellé pedig hoznám a powerbook scsi csatolót. Az valami csoda volt a maga négyzetes alakjával.

  Monday, July 23, 2007 at 19:07 | Permalink
 5. [origo] - Lopásgátló töltőt tervez az Apple

  “Nem feltétlenül tartja jó ötletnek a fent ismertetett szisztémát jópár szakértő és blogger, akik szerint egy ilyen jellegű védelem beépítése leginkább csak az Apple malmára hajtaná a vizet (…)”

  Hallatszik a hangunk. ;)

  Tuesday, July 24, 2007 at 13:03 | Permalink

One Trackback/Pingback

 1. Technology and Electronics on Friday, September 14, 2007 at 03:19

  Technology and Electronics…

  I couldn’t understand some parts of this article, but it sounds interesting…