Skip to content

Gmail&IMAP sittin’ in a tree..

Mint minden Mac felhasználónak, nekem is az a mottóm, hogy ‘Máshogy szar.’

Kigurult az IMAP támogatással szerelt GMail, és mivel bizonyos határokon belül szeretem az emberkísérleteket, töröltem a POP3-mas fiókomat a Mail.app-ből, és kipróbáltam. Ahogy illik, elsőre nem működött. A nem UTF-8 kódolású levelek hol normális ékezetekkel, hol kérdőjelekkel tele érkeztek meg, teljesen függetlenül a kliens beállításaitól. Erre már egy minden mindegy preftörlés után jöttem rá.

Mail.app turi az arvizet

Itt jöttek be a képbe az alternatív levelezőkliensek. A magát a Mozilla és Cocoa előnyös házasságából származó szép gyermeknek hirdető Correót amúgy is meg akartam nézni egy ideje. A szoftver 0.2-nél jár, 0.5 környékén talán érdemes is lesz visszanézni rá. Most még azokat a leveleket sem volt képes megjeleníteni, amikkel a Mail.app boldogult.

Correo elsullyed az arvizben

Növekvő kínomban a Thunderbirdhöz fordultam, ha az se akkor semmi alapon. Úgyis volt egy példány a kiszivárgott Media Defenderes levelek olvasására a gépen. Ez is ugyanazokat a hibákat hozta mint a Mail.app. A levelek tárgy mezője teljesen jól, árvizet tűrve bejön, a tartalom maga viszont szétesik.

Nagyjából ekkorra lett hajnali kettő. Írtam egy bugreportot az ügyről, most egy postot, hátha csak nálam van valami egészen mélyen elrontva. Még hátra van a POP3 fiók visszaállítása. Ennyit a szombat esti lázról.

6 Comments

 1. greg wrote:

  ja twitter-es említéskor reméltem, hogy részletezni fogod a problémát. hát egyelőre akkor nem szomorkodom, hogy az én hosted account-omban nincs még imap. Amúgy mail-ben mit csináltál a korábban már leszedett levelekkel? Nekem rémlik olyan, hogy az inbox-ban lévő leveleket fogja és kidobja amikor megszüntetsz egy account-ot. (nyilván csak az adott account-hoz tartozókat) Mielőtt migrálnék lesz egy backup az már látszik…

  Sunday, October 28, 2007 at 10:54 | Permalink
 2. neuromancer wrote:

  nalam mukodik kezdetektol (day1 :) fogva, ekezet minden atjon… a hiba az on keszulekeben lehet.

  Tuesday, October 30, 2007 at 09:57 | Permalink
 3. Nekimentem a problémának Mail 3.0-val is, de továbbra is eldob néhány ékezetet. Igaz, azóta a Google is visszaigazolta a hibát.

  Tuesday, October 30, 2007 at 11:57 | Permalink
 4. vbali wrote:

  Szintén zenész. Nálam is van, hogy jók az ékezetek van ahol kérdőjelek jelennek meg. Mail.app 2.1.1.

  Wednesday, October 31, 2007 at 09:07 | Permalink
 5. Nilito wrote:

  Mindenki már ott tart, hogy az IMAP-os beállításokat finomítja. Én meg amióta csak hallottam (két hete?), hogy van/lesz IMAP a Gmailben, csak próbálom elérni, hogy nálam is legyen, egyelőre mindhiába, nálam a mai napig is csak Forwarding & POP szerepel az illető settingnél. Mit tegyek vajon?

  Wednesday, October 31, 2007 at 23:20 | Permalink
 6. @Nilito

  Ha kilépés-belépés után nem jelenik meg, akkor annyit tehetsz, hogy vársz. Ha az megnyugtat, magyar nyelvű levelezésre úgyis használhatatlan még.

  Thursday, November 1, 2007 at 11:35 | Permalink

2 Trackbacks/Pingbacks

 1. Azt írta a Google - Worldshots on Monday, October 29, 2007 at 21:29

  […] köszönik a hiba jelentését, és dolgoznak a megoldásán. A semminél csak egy kicsit több, de hazudnék ha azt […]

 2. Webisztán on Thursday, November 1, 2007 at 12:32

  Gmail-változások: új verzió, IMAP-támogatás…

  Első körben mindenképpen meg kell említenünk, hogy elkezdték kiélesíteni a Gmail új verzióját. Az elmúlt napokban számos blogban olvashattatok már erről a fejleményről. Nekem sajnos még nem frissült be a fejléc. (Elvileg ugye a &quo…