Skip to content

Pilótavizsgás GTD

Megosztom veletek egy frusztrációmat: az produktiviti, GTD, életjavító és munkarendező blog által megénekelt programok nem jönnek be. Egyik sem - kivétel a kötelező Quicksilver - gyorsít a munkában.

Hazel iconA Noodlesoft automatikus rendrakó szoftvere a Hazel már a második evaluációs időszakát húzza le a rendszeremen, és még mindig nem jutottam el oda, hogy beállítsam rendesen. Az első próbaidőszak alatt még kísérleteztem vele, de végül nem maradt a gépen. Második nekifutásra beláttam, hogy semmi közünk egymáshoz, maradunk barátok. Gyorsabb tíz-húsz perc rászánásával kézzel átnevezni, helyre másolgatni vagy éppen törölni a bejövő mappa fájljait, mint beállítani tizenpár szkriptet, amik majdnem meg tudják majdnem ezt csinálni.

MarcoPolo logoHasonlóan nem jutottam semmire a MarcoPolo nomádtámogató szoftverrel se. Elvben kontextusfüggően állítgatná át a gép paramétereit, például hogy kávézóban ülve (nem otthoni SSID) ne üvöltsön a hangszóró. Az első hallásra egyszerű funkciókat pilótavizsgás felületen kell beállítani, először kontextust, majd szabályokat és akciókat beállítva. Ezzel a program fél beállítófelületét már be is jártuk, beleraktunk legalább fél óra munkát, és még nem tudjuk beválik-e. (Nem.)

Valószínűleg nem vagyok célcsoport, mert szerintem ennél még szkriptekből összelegózni is egyszerűbb azt, hogy airport off, bluetooh off.

Ki se merem próbálni Wyctim úr legújabb leletét.

4 Comments

 1. mrbond wrote:

  nekem a marcopolo ugynezki, h bevalik. a trukkje az, hogy az autokontextet kell bekonfolni es defaulta kell tenni. ezek utan mindent amit szeretnenk csinalni azt ezekhez kepest kell beloni.

  en olyan dolgokat is megcsinaltam vee, mint scriptbol kontextfuggo routing allitas.

  ami idegesit az az, hogy mindig keri az adminjelszot es ezt nem tudom kiloni. sot annyiszor keri, ahany privilegizalt muveletet akar vegrehajtani

  lesz ez meg jobb is szvsz

  Thursday, December 13, 2007 at 11:42 | Permalink
 2. a marcopolo nekem is bevált, bár valóban nem egyswzerű a felülete, és a támogatása sem az igazi… :-(

  Thursday, December 13, 2007 at 14:23 | Permalink
 3. csiszi wrote:

  Nekem a trapper keeper nagyon bejött, de sajnos (állítólag egyelőre) nem leopard kompatibilis. todo, jegyzet és clipboard kezelésre tökéletes.

  Friday, December 14, 2007 at 17:08 | Permalink
 4. wyctim wrote:

  azt hiszem kezdek veled egyetérteni:

  http://www.wyctim.com/?p=519

  Wednesday, January 2, 2008 at 19:22 | Permalink

2 Trackbacks/Pingbacks

 1. Szegény ember GTD-je | Neonomád on Wednesday, January 9, 2008 at 11:41

  […] tűnik nagyon divatos dolog így új év kezdetekor GTD témába vágni a billentyűzetünket. Hiszen mi is […]

 2. // wyctim.blog » Blog Archive » GTD Skillz on Friday, March 7, 2008 at 16:19

  […] is volt eddig a probléma? Valahogy kezdek egyetérteni Kelt egyik korábbi bejegyzésével, a sok faszság csak a fejedre nő, ha nem te vagy a célcsoport. Mi is a gond? Mindenki a GTD-ről […]