Skip to content

“Itt a nyilam! Mibe lőjjem?”

Felirat: Four teenage hackers at Woodbridge High School in Irvine, California, had their computers seized by the FBI after they traced to unauthorized break-ins on a computer information network.

Valójában azt akartam írni, hogy megírtam a hackerkép változásaiból a szakdogámat, holnap adom le egy utolsópillanatos akció keretében. Ha megint rá bírok nézni a szövegre, akkor majd ide is felkerül egyszer.

Amin a filózás megy, hogy az összelapátolt és nem használt, rendezetlen forrásanyagokkal mit kezdjek. Teljesen kalóz Knightmare könyvtől - Secrets of a Super Hacker - háromszáz megányi Usenet FAQ-ig minden van. Gazs javasolta a kiberkultúra.hu elfoglalását és kalóz szabadállam alapítását. Egynek végül is jó.

(kép via Digital Deli)

2 Comments

 1. vébermester wrote:

  Nahát, hackerkép változása? (És ezt egy hackerekről készült képpel illusztrálod? Lolz.) Ez nagyon izgalmasnak hangzik, várom, hogy feltedd, és lophassam ezerrel.

  Amúgy használtál-e azonnal oldódó szociológuskészletet a diplomához-e? Társadalmilag be volt-e ágyazva az a kép, ahogy kell?

  Tuesday, April 22, 2008 at 09:12 | Permalink
 2. Nem annyira szociológuskészlettel, inkább magukról mutatott képpel - as in források - meg irodalmi megjelenéssel - mondjuk a Cuckoo’s Eggtől a STN-ig - operáltam. Aztán meglássuk, hogy mennyire díjazták ezt.

  Ha lesz bírálat, meg energiám, webesítem.

  Tuesday, April 22, 2008 at 22:45 | Permalink