Skip to content

Könyvesbloggerek, szevasztok!

Vittem tegnap az “első hányós-bloggertapizós irodalmi gálaestre” idézetet, ahogy azt a hirdetményen olvasni lehetett. Ezen túl vittem magammal némi sört és egy üveg hárslevelűt, két jogászt és Benedeket. Mivel a helyszínt adó Reaktor-Dinamó műterem, ami se reaktorra se dinamóra nem hasonlít, viszont kiköpött garázs, csak a hetvenes évek legjobb erotikus poszterei hiányoznak a falról, mert le kellett őket szedni, hogy globkrit művészeti felhívásokat és azóta lemosott indimédia feliratokat rakjanak a helyükre, szóval a Reaktor-Dinamó ajtaja egy művészi Faszkereszt (vagy amit akartok) fotóra nyílik, így az idézet helyett sörrel és hárslevelűvel nyitottunk.

Szóval álljon itt a kiválasztott Stephenson textus napi evangéliomként. A nagy Simoleon-buliból van, ami amúgy remek előképe Doctorownak.

Három srác jött. Az első vagy száznegyven kiló, derékig érő hajjal, köldökig érő szakállal. Bizonyára Bears-rajongó, mert fejét és meztelen felsőtestét kékre és narancsszínűre festette. A második nem volt annyira introvertált, mint az első, a harmadik meg nem volt olyan állig begombolt konformista, mint az első kettő.

Ott volt tartalékban a státuszüzenetként használt másik mondata is a novellának, melyben az identitás avatárok által történő elbizonytalanítás találkozik a kilencvenes évek technopolitikájával.

Codex vagyok, a kriptoanarchista lajhár.

Akkor erről ennyit.

2 Comments

 1. picidzé wrote:

  Ja, el is felejtettem mondani, a könyvtárban tartott előadásodban hallottam alőször a “kriptoanarchista” kifejezést, és nagyon tetszik.

  Az információ közkincs.

  Thursday, May 1, 2008 at 08:13 | Permalink
 2. Ambivalens a kriptoanarchistákkal a viszonyom. Egyrészt teljesen jó ügyeket támogatnak, remek szoftvereket írtak, ugyanakkor a jövőképük szinte teljesen élhetetlennek tűnik.

  Ha végeztem Levy Hackersével, lehet beruházok a Cryptóra, az a könyve pont őket járja körül.

  Friday, May 2, 2008 at 15:02 | Permalink