Skip to content

Asztali feedolvasókrul

Dani az élet és könyvtáron a feedolvasók felett filozofált arról, miért használna bárki asztali olvasót. Itt az én kétfillérem Vienna-NNW-FeedDemon júzerként.

 • A jobb olvasók (FeedDemon, NetNetsWire) szinkronizálnak webbel, a hírek online is elérhetőek, minden gépen ugyanaz lesz olvasott és csillagozott.
 • Az adataid offline is utolérhetőek az asztalodon. Ha utazol, ha elmegy a net, ha várakozni kell, a hírolvasó addig is ott van a legutolsó frissítéskor letöltött elemekkel. Ja és nem kell a webes olvasó lerobbanásától, új fícsörnek látszó bugok bevezetésétől se tartani. A szoftver szolid dolog.
 • Nincs társas túlterhelés, fel tudsz iratkozni más megosztásaira - elvégre rss, nem? - de nem tukmálja rád őket az olvasó.
 • Gyors. Alapvetően nem azért vesz az ember szexi és modern notebookokat, hogy aztán böngészőn keresztül csináljon mindent. Alap Mac-es tapasztalat, hogy az asztal jó és produktív hely, csak igényes szoftverek kellenek hozzá.

Nagyjából ennyi, kliens ember vagyok, utálok várni.

6 Comments

 1. geri wrote:

  A Google Reader Google Gears-zel már tudja ugyanezt. Persze bosszantó, hogy böngészőben matat az ember, de mobilon is megkapod a feedjeidet, mert arra is optimalizálták.

  Monday, May 19, 2008 at 22:44 | Permalink
 2. PAStheLoD wrote:

  Local cache, ez lesz a mozilla prism vagy a google gears, ahogy geri már említette :)

  elvégre a a legtöbb feedolvasó nem más, mint egy kis interfész egy IE keret körül :)

  Monday, May 19, 2008 at 23:36 | Permalink
 3. Caracalla wrote:

  +1 a webes feedolvasokhoz: nem tudják ellopni alóluk a vasat :P

  Tuesday, May 20, 2008 at 06:41 | Permalink
 4. AiRLAC wrote:

  Mi a helyzet ha otthon Leopard, melóban XP? Nekem (többek között) ezért is jó a Google (Mail/Reader/Calendar/stb).

  Tuesday, May 20, 2008 at 15:16 | Permalink
 5. kobak wrote:

  NNW mindenre válasz. Az asztali kliens tökéletes. Newsgatorra szinkronizál, s ha akarom, akkor nézem windowsos gépen windowsos kliensel.

  Bevallom (kövezzetek meg), nekem a google reader sokadik próbálkozásra se jön be. Sok feed esetén átláthatatlan.

  Tuesday, May 20, 2008 at 18:50 | Permalink
 6. Mire ideértem, Kobak válaszolt is. Direkt vettem a legelejére a szinkronizációt, az adatok fent is megvannak a felhőben, ahogy illik. Kliens van windows-os asztalra, macre, ahogy nézem mobilra is, talán csak a linuxosok járták meg.

  @PAStheLOD

  Sikítva menekülnék egy olyan jövőből, amikor az alkalmazásaim öt különböző Firefoxban/XULrunnerben/Prismben futnak. A Gears meg egyelőre csonttá fagyasztotta az RC1-es Firefoxomat. Tipikusan olyan megoldásnak tűnő dolog, ami egyelőre csak kompatibilitási problémaként jelentkezik. Asszem luddita vagyok.

  Tuesday, May 20, 2008 at 19:22 | Permalink