Skip to content

Köszönjük, ülj le!

Mi a Magyar Gárda rövid-, valamint közép- és hosszú távú célja? Mi az, amit el szeretnének érni?

Erős nemzeti önvédelmet szeretnénk kialakítani. A magyar kultúrát és történelmi múltunkat sok támadás éri. Igazából e kultúra és történelem védelmére alakult a Magyar Gárda.

Ki, mikor és hol támadta a magyar kultúrát és a történelmi múltat?

Erre most hirtelen nem tudok válaszolni.

(forrás: Bod Tamás interjúja a Gárda Békés megyei kapitányával)

8 Comments

 1. lister wrote:

  Azért ha elvonatkoztatsz a politikai, világnézeti szimpátiádtól, csak össze lehet szedni egy listát, attól függetlenül, hogy igaz-e amit a Magyar Gárda a célkitűzéseiről állít vagy sem. ;-)

  Friday, August 15, 2008 at 08:27 | Permalink
 2. Szimpátiától elvonatkoztatva - pláne mert már nagyon el kéne gondolkodni, hogy van-e egyáltalán vállalható geng - is vicces a fenti mondat. A magyar kultúra támadása valahol mélyen értelmezhetetlen, egyáltalán milyen kultúráról beszél? Pop? Magas? Magyarkultúra? (Mellékszál: ide úgy beférne egy Wass tiráda. :D) A történelem része kicsit kevéssé ködös.

  Ide amúgy azért került, mert gyönyörű megkerülős lózung. Úgy tűnik, hogy a Gárda valós céljai nem kimondhatóak/vállalhatóak, amit viszont ehelyett kitaláltak, azzal a vezetőség sem tud mit kezdeni. (B tipp, hogy a fenébe kívánta már a riportert és inkább nem válaszolt.) Mindenesetre szórakoztató egy szervezetnél, ha a ‘miért vagytok ti’ kérdést nem tudja megválaszolni egy vezetője.

  Friday, August 15, 2008 at 09:05 | Permalink
 3. lister wrote:

  Mondj egy szervezetet, ami nem cifra szűrbe öltözteti a programját! Nincs. Ki az, aki azt mondja, hogy “3 százalékponttal akarom csökkenteni a 17-33 évesek korcsoportjában a munkanélküliséget, különös tekintettel a 15-30.000 fős kisvárosok és agglomerációjuk vonatkozásában a dél-alföldi régióban, a falusi turizmus fejlesztésével és kizárólag uniós forrásokból. Más célom nincs.”?

  Nem kimondható dolgokrul a “narratíva” jut eszembe. Vass Csaba, Bogár László… Eszmélnél, de eszme csak az övé jut eszedbe, meg ilyenek.

  Válság van, na!

  Friday, August 15, 2008 at 12:29 | Permalink
 4. Válság bizony Egy rendes cifraszűrre valót sem sikerül többnyire összeszedni, pedig a jó szavak annyira nem drágák.

  Abszolút mellékszál, de Pelevin Generation P-je járt a kezedben?

  Saturday, August 16, 2008 at 19:44 | Permalink
 5. véb wrote:

  nem fair megkérdezni a gárda békési kapitányától, hogy mik a céljaik. nem fair egy olyan országos egyesület, amelynek a békési kapitánya nem tudja, hogy mik a céljaik. ja és nem fair a fair. (egyébként személyes véleményem szerint a gárda tételezhető céljai merő képzelgések, irreális, elzárkózó tévtanok.)

  Monday, August 18, 2008 at 05:50 | Permalink
 6. lister wrote:

  Nem járt nálam. Jó?

  De ha már könyvajánló: Frederik Pohl - C. M. Kornbluth : A Vénus üzlet. ‘53-as könyv, de mintha a Globalizáció/fogyasztói társadalom történetét írta volna meg előre.

  Egyébként a jó szavak félelmetes pénzt érnek és félelmetes erejűek. Haláladó, valaki? És akkor a filmajánlóban pedig a PBS Frontline - The Persuaders szerepel. (http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/persuaders/) :-D

  Tuesday, August 19, 2008 at 17:32 | Permalink
 7. Remek. Szép, szépirodalmi feldolgozása annak, hogy a megcsinált média, a széteső szovjet világ és az új rendszer hogyan barátkozik össze. Meg mindezektől függetlenül egy jó regény.

  A Vénus üzet eddig kimaradt. Itt a polcomon a Reklámháború, a folytatása, de az első kötethez eddig nem jutottam hozzá. Mondjuk benne van, hogy Pohl volt talán a SF legnagyobb antiglobalistája, akit még pesszimizmussal is megvertek. :) Lásd mondjuk Dr. Gladiátor.

  A Persuadersért örök hála. Egész délutánt Frontline-t nézek, az lesz a vége, hogy írok ajánlót a miafene.hu-n. Azért a sorozatból az is lejött, hogy az őszinte szavak hitelesek, és nem is drágák igazán. Csak senki nem akarja őket kimondani. :)

  Thursday, August 21, 2008 at 00:12 | Permalink
 8. lister wrote:

  Azért amikor a marketingguru a bennünk lakozó ösztönös “hüllőlényt” akarja megcélozni a luxust “áruló” autó/repülőgépgyártó/stb. cégek megbízásából…

  Egy pillanatra felderengett a pszichohistória Asimovtól. :-D

  Thursday, August 21, 2008 at 08:40 | Permalink