Skip to content

Valamit nem értek

Mert gondoljuk csak el! Aki este Burke-öt és Oakeshott-ot olvas, vagy Tiszáról és Carl Schmittről írott tanulmányokat fut át lefekvés előtt, az reggelre biztosan nem fogja jó ötletnek tekinteni sem az adóemelést, sem a posztmodern művészeti performanszokat, de bizonyára az ENSZ és a méregzöldek sem lesznek a kedvencei.
Közreműködésükkel megújítható/felépíthető a keresztény konzervativizmus és a zsidó hagyományőrzés természetes frontja, mivel mindkettőt gyökerében támadó jelenségek kezdtek el éledezni (ellenkultúra, posztmodern, vallásellenesség).

Forrás: Konzervatórium.hu

Most vajon megint ott tartunk, hogy a posztmodern a szar szemét szar alak?

10 Comments

 1. lister wrote:

  Ott tartunk, hogy a mindent átható PC ostobaság ismét tanújelét adta az “ifjúkon”-ok kialakulásában is. :-D

  „Új Bábelt élünk, a fogalmak pokoli zűrzavarát. Gyalázatos hazugok megrontották a szavak becsületét.”

  Ifjúkon barátaink Kristolt olvasnak és szemet hunynak afelett, hogy a neokonzervativizmusban, nincs semmi neo, sőt konzervativizmus sem. Zsidókeresztény hagyomány sincs. Újtestamentum, teccikérteni?

  Egyébiránt pedig mindenkinek ajánlom Vass Csabát Kristol helyett.

  P.S.:Nincs már posztmodern sem. Globalizáció rulez, baby! ;-)

  Wednesday, October 22, 2008 at 11:23 | Permalink
 2. Lehet nincs már posztmodern - erről egyszer majd sör mellett, ha nagyon nincs jobb téma - de volt. És annál nagyobb falatnak tűnik, hogy odavetett félmondatokban és zárójelekben le lehessen róla mondani.

  Az a vicc, hogy az írással amúgy nincs bajom, van hely a világban szobatudósoknak is. De mi a fenének beszél művészetről, pláne miért általánosít, így csak rosszul jöhet ki belőle. Namindegy.

  Wednesday, October 22, 2008 at 12:28 | Permalink
 3. lister wrote:

  Ha eszmerendszert építesz, akkor azzal mindent lefedsz. Így képződik mondjuk az Entartete Kunst. Utóbbi kategóriával személy szerint nem is lenne bajom, mert ízlésről nem vitatkozunk. A vicces az, hogy neokon szájából hallunk ilyet, pedig ugye ő a fenti fogalom megalkotóival ellentétes platformon terpeszkedik el. :-D

  Wednesday, October 22, 2008 at 14:36 | Permalink
 4. Komaváry wrote:

  Szerintem a kulcsszó a reggel. Három kávé nélkül nem csak a posztmodern, hanem bármiféle performansz elviselhetetlen. :P

  Wednesday, October 22, 2008 at 15:44 | Permalink
 5. lister wrote:

  Más szempontból viszont 3 sör után bármelyik! :-D

  Wednesday, October 22, 2008 at 17:22 | Permalink
 6. Itt jegyezném meg zárójelben, hogy korán kelni kozervatív dolog, nemesbíti a lelket, ha felkel az ember elmélkedni, amikor angelusra harangoznak. ;)

  (Mellékszál: a templom.hu-n vannak harangozási rendek, most jöttem rá, hogy nem hallottam harangot, amióta Pesten élek.)

  Wednesday, October 22, 2008 at 20:11 | Permalink
 7. Shenpen wrote:

  “Most vajon megint ott tartunk, hogy a posztmodern a szar szemét szar alak?”

  Hupákolás, istálló, gazemberség :-DDD

  Posztmodern alatt sokféle dolgot lehet érteni.

  Én speciel az egész frankfurter marhaságot értem alatta elsősorban, Eros and Civilization etc. plusz olyan faszságokat, mint a feminista irodalomkritika.

  Szerintem te olyasmiket értesz alatta, mint pl. a Kömlődi, hogy copy-paste kultúra, meg ilyenek. Azzal nincs nagy bajom, nem tekintem ártalmasnak, (csak dögunalmasnak).

  Wednesday, October 22, 2008 at 23:17 | Permalink
 8. gergo wrote:

  “Most vajon megint ott tartunk, hogy a posztmodern a szar szemét szar alak?”

  Hát nem, mert azt csak úgy kitalálták, szóval tök mindegy.

  Thursday, October 23, 2008 at 05:27 | Permalink
 9. @Shenpen

  Értem, akkor belefutottunk abba, hogy nem kellően definiált fogalmak felett vitázunk.

  Kömlődit inkább hagyjuk, a kiberkultúráról írt könyve inkább kordokumentum mint szakirodalom. Amúgy sem szűkíteném le ennyire a posztmodernt, kezdjük inkább el valahol Borgesnél és mondjuk folytassuk a műfajok dekonstrukciója felé mondjuk Eco és a krimi vonalon. Persze ideértem a popkultúra és a magaskultúra együtt olvashatóságát vagy a remix létjogosultságát is.

  A feminizmus ilyesfajta elutasítását egyébként nem tudom hová tenni. Nem kedvelem túlzottan a gender szemléletű elemzések erőltetését, de a károsságát nem látom be.

  Thursday, October 23, 2008 at 12:33 | Permalink
 10. PAStheLoD wrote:

  Csakhogy Józsibá’, a sokat látott, bölcs sarki közértes, véleményét tolmácsoljam: “Mi a fasz?”.

  Mi köze bármelyik két tetszőlegesen kiválasztott szónak (szószerkezetnek) az idézetben egymáshoz? Művészet és adóemelés? ENSZ? Zöldség? Ortodox zsidóság és politikai, nyugati konzervativizmus? WAT? [0.o]

  Jó lenne, ha lenne valami közös platformja má’ azoknak is, akik esetleg nem tudnak a bűvös kalapjuk alatt elhelyezkedő csontgolyóbisból előrántani ilyen kis szösszeneteket, intellektuálisnak tűnő esszéket, mindenféle szaktekintélyeknek számító illetők neveivel díszített értekezéseket és hasonlókat; ellenben nem retardáltak.

  Lécci. Lécci. Karácsonyra egy erős közép osztályt, felelős értelmiséggel, köszi.

  (Uh, nagyon felpörgetnek ezek a zenészpalánták a konzervatóriumból, még így reggeltájt is.)

  Monday, October 27, 2008 at 07:17 | Permalink