Skip to content

Kétségbeesetten keresem

Egy Egyszer már elsírtam azt, hogy iszonyúan rossz kategóriarendszereket tudnak építeni a könyvesboltok, de megint el kell. Videoátékot kerestem a lassan amazonosodó bookline.hu-n, katt a Játék, ajándék fülre, beírom a címet, nincs találat. Az alkategóriák között pedig ott van a Játékszoftver, ha lekattintom, akkor pedig felkínálja a platformok szerinti csoportokat is. (Tekintsünk most el attól, hogy innentől már csak ömlesztett nézet van, egy helyre kerül a Left 4 Dead meg a Sims kiegészítők.)

Trükk persze van, aki videojátékot akar keresni, annak valójában a Műszaki kategóriába kell bemennie. Az alkategóriák között ott is szerepel a Játékszoftver, viszont extraként itt erről a keresőt is értesítették, így találatokra is lehet számítani.

Kettő Külföldi szerző könyvét keresve egy dolog biztos, a szerző neve. A cím ellen ezer meg egy gazemberséget el lehet követni, a név ezzel szemben kábé állandó. Ezért is lepett meg, hogy a hvgkonyvek.hu a szerző mezőben többnyire nem hajlandó keresni. Nézzük mondjuk Steve Krugot, akinek a Ne törd a fejem! című könyvét Longhand igen lelkesen ajánlotta. A cím ismeretében a kötet megtalálható, a Krug vagy Steve Krug keresőszavakra viszont csak az üresség ásít vissza. Csak azok járnak szerencsével, akik olyan kötetet keresnek, aminek a szerzőjét a fülszöveg is említi.

5 Comments

 1. duplabe wrote:

  A másodikhoz: Már korábban is szemeztem a Ne törd a fejem! könyvvel, de én is pont Longhand Twitteres dicsérő szavai hatására látogattam meg a hvg oldalát. Először beraktam a kosárba, viszont a fizetésnél kiírta, hogy üres. Nem baj… Gondoltam regisztrálok. A regisztrációnál először certificate error fogadott. Nem baj… Utána az űrlap kitöltése kétszer is token errorba futott. Nem baj… Túl kitartó vásárló vagyok. Szerintem egy átlag felhasználó hamarabb feladta volna… Végül azért sikerült regisztrálni, és a könyvet megrendelni. Remélem a két ünnep közt meg is jön.

  Sunday, December 28, 2008 at 02:38 | Permalink
 2. Én végül áttettem a majd könyvesboltban/bookline rendeléshez hozzácsapva/stb fakkba. Mindenképp írd majd meg, hogy valóban annyira jó-e.

  Monday, December 29, 2008 at 02:24 | Permalink
 3. longhand wrote:

  Kelt: elküldöm PDF-ben, hogy beleolvashass :) Az angol verzió van meg pdf-ben is meg nyomtatottban is.

  Saturday, January 3, 2009 at 02:29 | Permalink
 4. @longhand: Pdfchm-en megtaláltam amúgy, de ettől a felhasználónak nem lesz jobb. :)

  Saturday, January 3, 2009 at 12:15 | Permalink
 5. longhand wrote:

  @Kelt: naja. :)

  Saturday, January 3, 2009 at 13:27 | Permalink