Skip to content

#2352

Pálinkát úgy főzünk, hogy beöntjük a cefrét a rézüstbe, rázárjuk jól, rakunk alatta tüzet, a szeszgőz végigszalad a csövön, leszerpentinezik egy hűtött csőkígyón, megméri a dobozos finánc, átszalad a fokolón és végül beérkezik egy másik üstbe. Miközben a kifőzött cefrét kikotorják az üstből, egy szivattyú áttolja a lefőzött anyagot a kisüstbe, ahol alágyújtunk, a pálinka végigszalad a csövön, leszerpentinezik a hűtött csőkígyón, át a fokolón, megméri egy bedobozolt finánc és végül ott áll előtted tisztán, szépen, csillogón. Fontos meglátni a csőkígyók és fával alátüzelt üstök rendszerében ott az iszonyat profizmus, csak meg kell látni.

A megfelelő gyerekszobában felnőttek a rendszerrel például Tony Wolf halhatatlan Mesél az erdő sorozatában találkozhattak, a gyerekvédőbb meséken felnőttek így jártak.