Skip to content

Alvósfilm.bat

psshutdown -d -f -t 3:00

Azt hiszem ezzel meg is van oldva az a probléma, hogy a gép nem kapcsol ki az elalvós film végével. Van több kevéssé elegáns megoldás. A legrondább egy olyan batch fájl készítése, ami meghívja a VLC-t, majd annak bezárásával a shutdownt. Ezt egy olyan VLC lejátszási listával kell párosítani, aminek az utolsó eleme a vlc://quit, ami kilép a programból. Hackes, egy programal működik, csúnya.

A psshutdown.exe a PsTools csomag részeként tölthető le a SysInternalsról, ami lassan a kedvenc Windowsos oldalammá válik. Az ottani segédprogramok miatt még a Terminalhoz mérten kényelmetlen cmd.exét is meg tudom bocsátani a rendszernek. Lehet itt legózni, csak kicsit több keresgéléssel jár.

Amúgy van gyönyörű, intuitív felülettel rendelkező gépkikapcsoló szoftver is, a Cl1ckClock. Egyedül a force opció maradt ki belőle, így ha mentetlen dokumentummal vagy bármi párbeszédpanelt feldobó eseménnyel találkozik, akkor áll és néz bután.

7 Comments

 1. moshi wrote:

  Biztos hogy a batch illedelmesen megvárja, amíg vége a VLC-nek? Nekem máshogy rémlik. Vagy ez VLC-sajátosság?

  Friday, February 13, 2009 at 07:27 | Permalink
 2. Kötegelt végrehajtás, illik neki sorban menni. Ahogy kipróbáltam, hajlandó is rá, de ettől még a megoldás nem elegáns.

  Friday, February 13, 2009 at 09:06 | Permalink
 3. moshi wrote:

  hm, valamiért úgy rémlik, hogy kipróbáltam egy ilyet (csak excel volt a VLC helyett) és mintha simán továbbment volna a batch. lehet hogy tévedek.

  Friday, February 13, 2009 at 12:19 | Permalink
 4. Maerlyn wrote:

  Nem kell ehhez külön eszköz. shutdown.exe -s -f -t

  Friday, February 13, 2009 at 16:55 | Permalink
 5. @Maerlyn

  Nem pont ugyanazt csinálja a kettő. A shutdown.exe, ahogy tudom, nem tudja sleepbe küldeni a gépet, míg a psshutdown igen.

  Friday, February 13, 2009 at 17:13 | Permalink
 6. Maerlyn wrote:

  Ja hogy sleep kell. Ezt nem említetted, a bejegyzésben kikapcsolás van :P

  Friday, February 13, 2009 at 17:22 | Permalink
 7. My bad, erősen alvásközeli állapotban készült a dolog. :)

  Friday, February 13, 2009 at 17:23 | Permalink

One Trackback/Pingback

 1. Worldshots › Alvósfilm.bat (második rész) on Sunday, December 13, 2009 at 17:19

  […] Az már biztos, hogy a normális - és emiatt szokatlan - jogosultságkezelés miatt a korábban megtalált egyszerű időzített alvó állapotba küldés nem működik. Vagy az van, hogy álmosan […]