Alvósfilm.bat

psshutdown -d -f -t 3:00

Azt hiszem ezzel meg is van oldva az a probléma, hogy a gép nem kapcsol ki az elalvós film végével. Van több kevéssé elegáns megoldás. A legrondább egy olyan batch fájl készítése, ami meghívja a VLC-t, majd annak bezárásával a shutdownt. Ezt egy olyan VLC lejátszási listával kell párosítani, aminek az utolsó eleme a vlc://quit, ami kilép a programból. Hackes, egy programal működik, csúnya.

A psshutdown.exe a PsTools csomag részeként tölthető le a SysInternalsról, ami lassan a kedvenc Windowsos oldalammá válik. Az ottani segédprogramok miatt még a Terminalhoz mérten kényelmetlen cmd.exét is meg tudom bocsátani a rendszernek. Lehet itt legózni, csak kicsit több keresgéléssel jár.

Amúgy van gyönyörű, intuitív felülettel rendelkező gépkikapcsoló szoftver is, a Cl1ckClock. Egyedül a force opció maradt ki belőle, így ha mentetlen dokumentummal vagy bármi párbeszédpanelt feldobó eseménnyel találkozik, akkor áll és néz bután.

8 Replies to “Alvósfilm.bat”

  1. Biztos hogy a batch illedelmesen megvárja, amíg vége a VLC-nek? Nekem máshogy rémlik. Vagy ez VLC-sajátosság?

  2. hm, valamiért úgy rémlik, hogy kipróbáltam egy ilyet (csak excel volt a VLC helyett) és mintha simán továbbment volna a batch. lehet hogy tévedek.

Comments are closed.