Skip to content

Így kell járni

Vannak egyszerű igazságok, amiket az egyszerűségük miatt nem mondnunk ki. Az egyik ilyen, hogy a TOR kiadó által üzemeltetett SF blog, novellatár, közösségi tér, azaz a tor.com iszonyatosan jó.

Tor.com screenshot

Stross Down on the Farm-jának olvasása közben kattant be - az új, Wireless című kötetéről lesz kritika, ha minden igaz - hogy ezt le kell írni. Amellett, hogy a novella fent van a weben csinosan betördelve, az oldal kínál letölthető verziót négy formátumban. Ebből kettő e-könyvekre van szabva (Epub, Mobipocket), a másik kettő inkább számítógépes műfaj. Takarításhoz háttérirodalomnak van helyben hallgatható stream, amin elvben a szerző olvas fel, útravalónak el lehet vinni ugyanezt mp3-ban is.

Egy nálam sokkal jobb ember ellen tudna állni a késztetésnek, hogy leírja: ilyesmikre van szükség, nem annak az ismételgetésére, hogy kardot kaptunk a vízirevüben egy tündértől ez Európa legjobb kiadója.

3 Comments

 1. Komaváry wrote:

  Érdemes lesz összeolvasni Robert J. Sawyer Wake-ével.

  Ami pedig a honlapot illeti, hát, igen.

  Viszont mintha valami mozgolódni kezdene itthon is.

  Nyár végéig meglátjuk ;)

  Monday, June 15, 2009 at 00:50 | Permalink
 2. Komavary wrote:

  Plusz, amit még ki kell emelni: ott a suvudu. Az “ellenségé”.

  És mégis, örömmel linkelnek innen-oda.

  http://www.suvudu.com/

  Monday, June 15, 2009 at 05:50 | Permalink
 3. Szégyen és gyalázat, Del Reyéknek csak a hírlevele jön, mert a napi RSS-ek közt elveszne. De valóban, az is remekül összerakott oldal.

  A valami mozgolódásról nem akarsz pletykálni? ;)

  Monday, June 15, 2009 at 18:47 | Permalink