Skip to content

Borostyánsárga James Bond

A pofátlanul, sőt igazságtalanul, nehéz, ráadásul valahol mélyen furcsa platformjátékok menőek. Idegesítik az embert, repetitívek, de mivel kihívást jelentenek mégis le-leülök eléjük. Kettő igazán remek cím következik.

manipulator

A kép nem véletlenül elmosódott, a The Manipulator-ban folyamatosan mozognak a falak és a tereptárgyak, kicsit a figurák is el vannak mosódva. Valószínűleg így lát az ember, ha nincs keze, cserébe képes átvenni mások elméje felett az irányítást. A cél egyszerű: egyre mélyebbre kell beszivárogni. Kezdetben elég elkerülni vagy kiiktatni az őröket, később már nem lehet továbbjutni agyturkálás nélkül, hiszen ott vannak a kódok.

A The Manipulatort összeütő Virtanen Games oldala momentán nem elérhető, a játékot viszont le lehet tölteni máshonnan is.

maszkalos

Kevéssé körmönfont, cserébe sokkal nehezebb, és nincs is kész. A szokásos kliséknek megfelelően lezuhant brit pilótát alakítunk, akinek számos útvesztőn kell átjutnia, hogy megölhesse magát Dr Nácit. A játékot nehezíti, hogy se pisztolyunk, se gránátunk, se aknavetőnk, de még egy fogpiszkálónk sincs. Ugrálni viszont királyul tudunk, az ugye mindenre elég. Letölthető a TIG-ről.

Ilyen remek játékokat többnyire a Rock, Paper, Shotgun és az Indiegames szállít, nem tudom ezeket hol találtam annó.

6 Comments

 1. Andrei wrote:

  Az jutott eszembe a régi, meg sok játék között, hogy ismered-e a jó magyar (elasto mania) nevű játékot. A dolog érdekessége, hogy sok éve fejlesztik és mégis olyan (szinte), mint a kezdetekkor. Nehéz, mert a gravitációval játszva kell nyomulni egy motoros ipsével és gyűjtögetni az almákat, pontokat, jó időt elérni és az eredményeket beküldeni. Miegymás. Érdekes a vezérlés (irányítás) módja is. http://www.elastomania.hu/

  Ha már valamit ajánlani kell… Majdnem ugyanaz, mint a motogp linuxon, csak jobb.

  Csak mert hétvége van és játszál :D

  Saturday, July 25, 2009 at 21:57 | Permalink
 2. Andrei wrote:

  Az ELMA kimaradt. És 2000 óta létezik. Boccs a duplikálásért.

  Saturday, July 25, 2009 at 21:58 | Permalink
 3. Hogyne ismerném, ha nem tévedek nagyon még kisflopin kaptam annó, de lehet hülyeséget mondok és már shareware cédén érkezett. Azt viszont nem tudtam, hogy még mindig fejlesztik/kapható.

  És ha már régi játékok, azt tudtad, hogy a Stunts körül még mindig van rajongói csapat, sőt versenyeket is rendeznek?

  Saturday, July 25, 2009 at 22:03 | Permalink
 4. KTamas wrote:

  Ha már platformer: örökéletű kedvenc a Secret Agent és a Crystal Caves, mindkettő 90es évek eleje, Apogee, ha húszszor nem nyomtam vegig, egyszer se.

  Sunday, July 26, 2009 at 11:37 | Permalink
 5. Andrei wrote:

  @kelt: nem kapható, hanem ingyenesen letölthető. :) Nem tudtam, de murvajó :D

  Sunday, July 26, 2009 at 15:37 | Permalink
 6. Kapható az, ingyenesen csak a demót lehet beszerezni. Szóval ez egy viszonylag régi shareware. Felírom a kis listámra, hogy megkérdezzem a programozót.

  Sunday, July 26, 2009 at 17:00 | Permalink