Skip to content

#2623 (t mint titkosított)

Érdekesség, hogy bár biztonságtudatos informatikusokról van szó, 92 százalékban a titkosítatlan vendéghálózatot használták, és csak 8 százalék választotta a titkosított csatornát.

(Aruba sajtó a Hacktivityről)

Ezek szerint volt, aki fel tudott jutni a hacktivity-secure hálózatra. Én öt perc bitkolbász után átmentem az openre, és felmentem rajta VPN-re.

7 Comments

 1. volt. ha odajöttél volna a standunkhoz, segítettünk volna. egyébként ezek a nehézségek (és az esetleges problémák) 99,5%-ban a kliens miatt vannak: pocsék driverek, kliensszoftverek, stb. nem hiszem, hogy a te hibád volt, valószínűleg érthetetlenül bonyolult kliensed van. majd legközelebb!

  Tuesday, September 29, 2009 at 11:48 | Permalink
 2. A windows kezeli a kártyát. De valóban nem lehet olyan rosszat mondani az átlag windowsos driverről, amit nem hinnék el azonnal.

  Tuesday, September 29, 2009 at 11:52 | Permalink
 3. drivertől is függ. feldobta automatikusan az ablakot az azonosításhoz? ha nem, akkor szar driver. be lehetett volna állítani, de akkor pilótavizsgás. akárhogy is, legközelebb gyere oda, segítünk!

  Tuesday, September 29, 2009 at 11:57 | Permalink
 4. ja, egyébként megdöbbentő mennyiségű 802.11a és b kapcsolódást láttunk olyan kliensektől is, akik N-t is tudnának. azokról nem beszélek, akik legalább g-vel jöttek, vagy csak 2,4GHz-en csatlakoztak, pedig 5-öt is tudnának. sokat kell még tenni, hogy jó driverek legyenek jól beállítva.

  Tuesday, September 29, 2009 at 11:58 | Permalink
 5. Azért nem is mentem, mert a vpn nekem elégséges megoldás volt végül. Ki lehetett miatta hagyni a driveres vadnyugatot.

  Valami - a sajtónál mélyebb - paper készül a tapasztalataitokból? Illetve más hasonló telepítésről van már ilyesmi?

  Tuesday, September 29, 2009 at 12:01 | Permalink
 6. nem terveztük mélyebb whitepaper készítését, de 1-on-1 szívesen beszámolunk róla. az ITBN-en is csomó tapasztalatot gyűjtöttünk. ezek nagyon mások, mint egy standard vállalati vagy akár felsőoktatási környezet. többit, javaslom, privátban.

  Tuesday, September 29, 2009 at 12:12 | Permalink
 7. Shark wrote:

  Az a baj, hogy a WZC - windows zero configuration menedzseli a wifi halozatokat, es abban a wpa2 aes DEFAULTAN!!!! tanusitvany-alapura van beallitva. A secure ssid ugyan wpa2-aes volt, de 802.1x-usernev/jelszo alapu volt :-) Sajnos a windows a beepitett settel nem kezeli jol a wifit, akinek volt rendes menedzsmentje (intel proset, think vantage, stb) azoknal a panel rogton feljott hogy felhasznalo nev es jelszo kell. Akiknek csak a windows menedzselte a wifit, azoknak nem mukodott, csak ha kezzel beallitottak az SSID-t.

  Monday, October 12, 2009 at 00:04 | Permalink