Skip to content

Megint menő a hippirouter

fonera_n Figyeltétek, hogy a Fon kihozott egy olyan routert, ami routernek tűnik? A sorjátlanított, egy Ethernet porttal felszerelt és megdrágított Fon+ után elvesztettem a hitem a csapatban, de a most kiadott, a nagysebességű N-es szabványt is támogató vas jól néz ki.

A hátuljára - a wifi leoltására szolgáló fizikai kapcsoló mellé - került négy darab Ethernet port, mint egy jó házból való, igazi routerre. A Fon+-szal behozott webkettes dolgok - YouTube feltöltés, Rapidshare letöltés, Flickr kliens maradtak, új elemként pedig megjelent a 3G stickek támogatása. Beledugja az ember a mobilnetes modemet, és lehet csiholni wifit a pusztában.

A szállítással együtt 89 eurós ár (kábé 24 ezer forint) húzós - N-es WRT van 75 euró körül is - de nem elszállt. Ha N-re akarnék váltani, komolyan megfontolnám, hogy hippiroutert vegyek.

Azért azt nem tudták megállni, hogy a többi routerrel való összehasonlításnál ne csaljanak.

6 Comments

 1. Aadaam wrote:

  Csak en erzem a formatervet egy Cisco-Linksys WRT54GL klonnak?

  Saturday, September 26, 2009 at 14:25 | Permalink
 2. _akos wrote:

  Ezt néztem én is, hogy már egész routeres kinézete van, és már az ára is olyan, mint egy IGAZI router-é. Az enyémet még ingyen osztogatták.

  Saturday, September 26, 2009 at 14:57 | Permalink
 3. @Aadaam

  Sok változatosságot, azt hiszem, nem lehet vinni a routerek dizájnjába. A Linksys megpróbálta a 160N-es eszközöknél, el is tűnt a masinák feléről a külső antenna meg a cserélhetőség.

  @_Akos

  Igen, szép is, okos is. Ez a 3G-s dolog meghatott. A funkciók nagy része porhintés, de az speciel menő.

  Egy első Fonera van még a fiókomban, öt dollár volt. Meg kéne rootolni. ;)

  Saturday, September 26, 2009 at 22:39 | Permalink
 4. Andrei wrote:

  Az ára szerintem nem olyan vészes. Egy normális D-Link, vagy Linksys router is kér ennyit, a Cisco meg kicsit többet. Ez a mobilnetes dugás tetszik.

  A dizájn elemek érdekesen kockába hajlanak. Lassan már tényleg megjelenhetnének a kb ájfon méretű cuccok. egy aljzat a mobilnet cuccnak, aztán jónapot. Vennék is egyet egyből az EEE-PC-hez.

  Wifi router ethernettel. Minek? A nyomtatóim is képesek wifi-vel kapcsolódni a hálózathoz. De hát annyira görcsösen ragaszkodunk a kábeldugványozásba. 21. század, mi?

  Sunday, September 27, 2009 at 13:21 | Permalink
 5. Persze hogy dróttal. Az egészen biztosan működik, nem - vagy csak ritkán - lassul be romantikus indokok miatt, mindenben ott van. Ha a sarokban pihenő macemet (g4-450, ezeréves) wifire akarnám kötni, az iszonyat kényelmetlen lenne, a drót meg megy. :)

  Sunday, September 27, 2009 at 14:31 | Permalink
 6. kodmon wrote:

  Á, openwrt megindult az n-esedes utjan? Lassan leporolom akkor a routerboardom

  Friday, October 2, 2009 at 22:18 | Permalink