Skip to content

#2674 (I mint I/O)

Hogy debugol az ember merevlemez-műveleteket? Valami baj van a rendszeremmel, és nem tudom mi az. A tünetek megvannak: a hibás valami tekeri a merevlemezt, mint az őrült, a transfer rate brutálisan lecsökken - nem mutatok grafikont, annyira borzasztó - a vas pedig közel használhatatlanná válik. Első körben a merevlemezre gyanakodtam, de az összes elérhető S.M.A.R.T. ellenőrző eszköz szerint rendben van. Néztem olyat, ami csak azt mutatja mennyire van jó karban (92%), olyat, ami lebontja S.M.A.R.T. összetevőkre, egyiken sincs gond.

Marad az, hogy szoftveres a probléma. Visszaálltam egy régebbi image-re, ami mágikusan - frissítések és fekete kakas vére - egy-két hét alatt megint el fogja magát cseszni, addig ki kéne találni, hogymivan.

3 Comments

 1. Ize wrote:

  linux alatt van iotop nevu progi: http://guichaz.free.fr/iotop/

  Sunday, November 22, 2009 at 17:12 | Permalink
 2. spg wrote:

  Windows-on a Filemon.exe árulta el, hogy az Outlookom tekeri egyfolytában a vinyómat az internetes naptárak miatt. Azonban ha jól emlékszem te Mac-vagy…

  Monday, November 23, 2009 at 08:19 | Permalink
 3. Most épp Windows. :) A filemonig nem jutottam el valamiért, helyette az Auslogics Task Managere fut (tipp erre: http://lifehacker.com/5342814/auslogics-task-manager-tracks-process-io-usage). Most, image visszaállítás után nem csinálja, de ha ismét elkezdi, ráeresztem a filemont is. Köszönet.

  Monday, November 23, 2009 at 12:57 | Permalink