Skip to content

Laptoplopás egyszeregy

Pár napja a Kensington jóvoltából nekieshettem Ördögi Roy SOG multifogójával - meg egy Beta drótvágóval, amire alig volt szükség - öt darab notebookzárnak. A leggyengébb 12 másodpercig, a legerősebb több mint öt percig - itt már káromkodtam, de ez nem hallatszik - bírta. Az akció mindenfajta médiasztárságot is magába foglalt, ez látható lent.

Tanulság: gépet nem vesztünk huzamosabb ideig - két percnél tovább - szem elől, a Microsaver DS-nél gyengébb dolgokkal pedig csak akkor kötjük le, ha abban bízunk, hogy ha van rajta spárga, majd a másét viszik inkább el.

A videóhoz persze van cikk is sarabolási tapasztalatokkal és a rendőrség 2008-as laptoplopási statisztikáival: Laptopot loptunk. Az utóbbi szerint egyébként a vonat a legveszélyesebb, a táskának szigorúan ölben a helye.

6 Comments

 1. Via wrote:

  lájkolom

  Saturday, November 7, 2009 at 16:12 | Permalink
 2. bachterman wrote:

  nem akarok már a súlyodba és a külsődbe belekötni, mert paraszt és gyerekes szokás, de érdekesen nézhettél ki 2 percen át verejtékezve egy sodronykábel fölött. :) elviekben ez a kensington szar arra jó, hogyha kitörik a leptopból, akkor lássa a vevő, hogy ez lopott. más kérdés, hogy abszurdisztánban érdekli-e az átvevőt ilyen apróság.

  Monday, November 9, 2009 at 18:26 | Permalink
 3. Hah, láttad volna a végét. :) A forgatás kábé fél óráig tartott, az öt zár után állat módjára belemondtam a kamerába, hogy ezek a zárak nem nyertek. Szerencsére azt újravettük.

  Monday, November 9, 2009 at 21:42 | Permalink
 4. bachterman wrote:

  egy sima rövidszárú erővágóval hamarabb végeztél volna. biciklitolvajok kedvelt szerszáma ez. (http://3.ly/t9f)

  Wednesday, November 11, 2009 at 10:23 | Permalink
 5. Nemcsák Péter wrote:

  Hú, de ronda dagadt fejed van!

  Monday, May 17, 2010 at 16:00 | Permalink
 6. @Péter: Jól látod.

  Monday, May 17, 2010 at 16:39 | Permalink