Skip to content

Szerszám, ékszer, szentségsértés

bitcross

Kénytelen vagyok kérdezni, mert tegnap egymástól függetlenül két barátom minősítette zsigerből szentségtörésnek a fent látható bitfej keresztet.

Lehet, hogy a kombinációval van baj, mint a finomfőzeléknél. A sárgarépával nincs gond, a fehérrépa oké, a zöldborsó egyenesen király, és ha az egészet összekeverik, akkor azzal ki lehet kergetni a világból. A kereszt oké, a csavarhúzó oké, a bitfej pedig a legjobb dolog, amit valaha kitaláltak, csak nem kéne keverni. Ha így van, akkor akad félnivalója a gyertyakulcsnak és a kerékkulcsnak is.

Az is lehet, olyan mint az a tórás vicc. Tudjátok, hogy mindig lehet olvasni. Lehet, hogy ha egy kereszt vége csavarhúzó, akkor az szentségsértés. Az csak a kérdés, hogy ha egy csavarhúzó kereszt alakú, az rendben van-e?

Tényleg nem értem, az én érzékenységem nem zavarja. Csak az, hogy a leírás szerint nem edzett acélból készült, így a beszorult csavarokkal szemben esélye sincsen. Pedig harminc euróért, lehetne erősebb.

(A szerző érzi, hogy nem elég serény a hitben.)

4 Comments

 1. Komaváry wrote:

  Első reakció: Huhh, ezzel esni élmény lehet. Második reakció: Viszont egy vámpírnak ajándékba adni, fából… Harmadik reakció: ja, vámpírnak keresztet?

  Tuesday, November 24, 2009 at 12:31 | Permalink
 2. Esni amúgy se ér. Kipróbálom mit tud a kereszt. Egyrészt a művészes lágyvas helyett normál bitből legyártja nekem az ipar - majd lefotózom a végeredményt -, másrészt meg úgyis múlt héten törtem le a bicskám hegyét csavarozás közben.

  Wednesday, November 25, 2009 at 00:45 | Permalink
 3. Megkérdeztem a hívő, templomba járó feleségemet, ő se érti, hogy mi ebben a szentségtörés.

  Wednesday, November 25, 2009 at 12:28 | Permalink
 4. Asyl wrote:

  Hmm… és ha fékbowdenből csinálnánk hozzá a láncot, és sok-sok csavaranyát fűznénk fel rá, akkor közelharci rózsafüzért kapnánk?

  Sunday, December 13, 2009 at 21:40 | Permalink

One Trackback/Pingback

 1. Hitünk | miafene on Tuesday, November 24, 2009 at 11:01

  […] a saját blogján nagyon kissé félve adott hírt erről az eszközről, pedig szerintem félreértelmezi a […]