Skip to content

Na de mi lesz a jegyzetekkel?

Időnként rámtör, hogy valamit kellene kezdeni a különböző cikkekhez összeszedett, konferenciákon legélpelt jegyzetekkel. Több információt tartalmaznak, mint a végül megírt cikk, megvannak bennük a fel nem használt idézetek, sztorik, információk. Persze kevéssé olvasható, időnként nem működnek a mondatok, tele van gépelési hibákkal, de talán még így is használhatóak.

Próbáljuk ki azt, hogy kirakom ide a tegnapi Nyílt Társadalomért Alapítvány konferencián készült jegyzeteket. Az ügynöklistákat tartalmazó szalagok beolvasásának története mellett - amiből végül írtam cikket - benne van, hogy mennyire más az előző rendszerből származó állambiztonsági iratok kezelése a környező országokban. Szó esik a teljesen eltérő, nyíltabb-punkabb romániai információs kártérítésről, illetve arról, hogy ott egészen biztos, hogy nem volt menő szekusnak lenni. És van pár sor a hazai Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltáráról (ex-Történeti Hivatal), ahová bárki bemehet elolvasni az aktáját, ha van neki.

Cserébe annyit kérek, hogy mondjátok, van-e ennek így bármi értelme.

3 Comments

 1. Tgr wrote:

  Szerintem ez amolyan long-tail információforrás, amit senki se fog elolvasni csak azért, mert kiteszed a linket, de ha valaki információt keres valami egzotikus témában, akkor nagyon jól tud neki jönni, ha a gugli kidobja a linkjét.

  Wednesday, February 3, 2010 at 17:22 | Permalink
 2. @Tgr

  Ez nekem elég is. Munkában igazából öt-tíz percnyivel több a jegyzet publikálása, annyival, ami alatt a nyilvánvaló typókat kiölöm belőle. És cserébe jön a meleg szívtájéki érzés.

  Akkor ez az egy komment és a három share miatt így lesz a továbbiakban.

  Thursday, February 4, 2010 at 01:37 | Permalink
 3. yves wrote:

  Tgr +1

  A Te szempontodból viszont lehet hogy érdemes visszatartani ezeket a jegyzeteket, mert ki tudja, mikor lehet belőlük, meg valami kis újabb nyersanyagból összekalapálni egy vadiúj cikket.

  Persze ez a lehetőség akkor is adott, ha a jegyzetek nyilvánosak. Ópenszursz zsurnalizmus. :D

  Sunday, February 7, 2010 at 10:27 | Permalink

One Trackback/Pingback

 1. gReading: Na de mi lesz a jegyzetekkel? | sycko on Wednesday, February 3, 2010 at 18:00

  […] Na de mi lesz a jegyzetekkel? http://worldshots.hu/2010-02/na-de-mi-lesz-a-jegyzetekkel/ « Előző | Következő »sycko — 2010. 02. 03. 17:18 […]