Két szép mobilos feature

Egy. Bámulatos, hogy mit meg nem enged magának az Apple. Nem elég, hogy kidolgoznak egy rendszert, ami felismeri a jailbreakelt, vagy más szoftveres úton módosított iPhone-okat, még arra is van arcuk, hogy az egészről írjanak egy pofás szabadalmi bejelentést, és megpróbálják levédetni. (Hadd ne magyarázzam itt, hogy a szoftverszabadalmak mennyire károsak, vannak erre megfelelőbb oldalak.) A szoftver, amit az információk szerint még nem építettek bele az iOS-be, figyelmezteti a készülék tulajdonosát, hogy nem kívánatos dolgot művel. A biztonság kedvéért az Apple le is tudja fényképezni a jailbreakelőt, megtudhatja a pozícióját a telefon GPS-étől, és ha kell, távolról az adatait is tudja törölni.

Kettő. Új funkcióval keresi az enterprise felhasználók kegyeit az okostelefonpiac vezető szereplője, az Apple. Az Exchange és LDAP integráció után a távoli menedzselhetőség is bekerül az iOS-ba - fedezte fel a Patently Apple hírblog. A teljes nevén “Systems and Methods for Identifying Unauthorized Users of an Electronic Device”-nak hívott bejelentés olyan rendszereket tartalmaz, amelyek az ellopott, illetve feltört készülékek felismerésében segítenek. A rendőrség munkájában jobban bízó cégek a készülék legutolsó tartózkodási helyét, az elkövető fényképét és hangját adhatja át a hatóságoknak, a bizalmatlanabbak pedig emellett távolról törölhetik a készülék memóriájában tárolt érzékeny információkat is. A módszer hasonló a Mobile.me-be már korábban beépített Find My iPhone rendszerhez, ám több mindenre képes.

(Fotó: Apple)

3 Replies to “Két szép mobilos feature”

  1. És van olyan plastik-us alkat, aki még örül is ezeknek. Sőt, olyan is lesz talán, aki direkt sorba áll, hogy elsőként kaphassa meg a Nagy Testvért a telefonjába :)

  2. A következő hónapok legtöbbet telepített jailbreakelt programja az lesz, ami letiltja a jailbreak észlelést.

  3. megjegyzem, pár hónapja az egyik kollágám jelentette be - csillogó szemekkel! - nagyjából az egyest, hogy azt a blackberry már tudja. hogy a központból úgy letörlik a blackberryt, mint a huzat.

    ráhagytam, a butaságot még az orvostudomány sem viszi.

Comments are closed.