Skip to content

Indiánosdi a Facebookon

November 14-től 16-ig cseréld le a facebook-os profilképedet a kedvenc gyerekkori (vagy mostani ^^) rajzfilmhősödre, és biztasd erre a többieket is! Cél: ne legyenek emberi arcok facebook-on, csak a gyermekkor emlékei! Mert gyereknek lenni jó!! :D

Cseréld le a profilképed rajzfilmhősre, javasolja az aktuális mém Facebookon. Legalább annyian berzenkednek miatta, mint ahányan részt vesznek benne, ami azért vicces, mert a mémbe bele van kódolva, hogy működjön. Mondom a kulcsszavakat:

 • Nosztalgia - ha eddig nem tűnt volna fel, a közös nosztalgia a közösségi web egyik killer appja. Számtalan helyen beszéljük meg, hogy mi ment a tévében, amikor meghalt Antall József vagy mi volt a kedvenc számunk 1995-ben.
 • Játék - korábbi tapasztalat, hogy az emberek szeretnek játszani. Ha csak azt lehet egymás ellen, ha viszont lehetőséget adunk rá - és erre a játékipar az elmúlt években jött rá - akkor még jobban szeretnek egymással játszani.
 • Identitás - az pedig a hálózat hajnala óta tudjuk, hogy az anonimitást is lehetővé tevő közegben a játék tárgyává válik az identitás is. Magnumos vagy Spider Jerusalemes avatárt rakok ki, valami kiszámítható Gibson-tól származó nicket választok, vagy inkább a Nick Haflingert, és várom, hogy megérted-e? Indiánosdi ez, csak nagyban.

(A szerző átállította Swat Kats-re az avatárját, és a mai napig szeretne egy VTOL vadászgépet.)

2 Comments

 1. wintermute wrote:

  “valami kiszámítható Gibson-tól származó nicket választok”

  Na tessék, hát engem itt cinkelnek… :)

  Tuesday, November 16, 2010 at 17:09 | Permalink
 2. Ó, az egy csodálatos író-olvasó találkozó volt fiam, Case is lehettél volna. Ja várj, az egy másik vicc. :D

  Tuesday, November 16, 2010 at 22:33 | Permalink