Skip to content

Sherlock újratöltve

A BBC honlapja helyenként olyan mint egy óriási padlás. Fent vannak az aktuális dolgok, lehet rajongani a Doctor Who-ér, le lehet lesni mikor jön a következő Hustle évad (tegnap kezdődött), de bele lehet futni ezeréves anyagokba is. Ilyen például az 1999 és 2006 között üzemelő Cult TV lap, amin sci-fi történeti írásokat, az addig futott kultsorozatokhoz kapcsolódó infókat, és ami a legjobb, öt új Sherlock novellát lehet találni.

A szövegeket kortárs szórakoztató irodalmi nevek jegyzik: Kim Newman, Jon Courtenay Grimwood, Christopher Fowler, Dominic Green és Paul Cornell. Valamikor volt felolvasott verziójuk is, ami a BBC7-en ment, de ezt nem is kerestem. A novellákat viszont összecsomagoltam egy ekönyvbe, akit érdekel, vigye:

Szombat délutáni jogsértés című műsorunkat látták. Búcsúzik önöktől a műsorvezető.

4 Comments

 1. greg wrote:

  és a shetlock holmes nevében megvolt? :) http://sherlockfilm.hu/

  Saturday, January 8, 2011 at 16:38 | Permalink
 2. Á dehogy, kispályázok. :)

  Az egész onnan jött, hogy beszélgettünk tegnap Sanyi barátommal, aki velem ellentétben igazi irodalmár, hogy milyen Sherlock át-/továbbírások vannak. Ő ajánlotta a The Red Planet League-et Kim Newmantól, akinek a nevére ezt dobta a gugli.

  Saturday, January 8, 2011 at 16:49 | Permalink
 3. Komaváry wrote:

  Ill. van egy ilyen is, van belőle ingyenrészlet, plusz egy tök jó bundlében is árulják:

  http://www.webscription.net//p-1174-the-improbable-adventures-of-sherlock-holmes.aspx

  Wednesday, January 12, 2011 at 08:04 | Permalink
 4. Gaslight Grimoire-ral nem találkoztál véletlenül e-verzióban? Kerestem egy darabig, de talán még illegál se jött szembe, nemhogy megvehetős.

  Wednesday, January 12, 2011 at 09:38 | Permalink