Skip to content

Csináltam egy linkblogot…

…mert a Google kinyírta a Readerből a megosztást, és mert a Google Pluson ugyanaz az öt ismerősöm nézi, ahogy a szél görgeti az ördögszekeret, és láthatatlan ember fújja a szájharmonikát. Tamással beszéltünk már erről régen, csak mindketten hittünk abban, hogy a Reader utódjának szánt Hivemined egyszercsak elkészül. A projekt úgy két hónapja áll nyolcvanegy százalékos készültségen, ideje volt lemondani róla, pláne hogy gyűltek a böngésző könyvjelzősávjában megrohadó linkek.

Ez persze egy nem túl elegáns átmeneti megoldás. Viszont működik, egyszerű frissíteni és ad hírcsatornát. Ha összerakunk hozzá egy, a különböző feedek elemeit összesítő és megjelenítő planetet, akkor beljebb leszünk kicsit.

Ha te is “sharebro” voltál, hadd ne mondjak neveket, és csináltál valami megoszós oldalt, kommentelj egy linket.

14 Comments

 1. zhaoman wrote:

  Sziasztok!

  A G+ nekem sem jött be…

  Továbbra is a Greaderben olvastok, és külön felmentek a Posterousre/Tumblerre és ott posztoltok? Vagy van valami automatizmus?

  Monday, January 23, 2012 at 21:41 | Permalink
 2. A Readerben van egy Send to.. funkció, ahová be lehet kötni a Posteroust, de az nem túl jó. Például multimédiát még nem lőtt át nekem soha. Viszont van a szolgáltatásnak egy egészen remekül működő bookmarkletje, ez: http://posterous.com/help/bookmarklet

  Monday, January 23, 2012 at 22:01 | Permalink
 3. zhaoman wrote:

  A delicious kiváltására kezdtem el használni a diigo-t. Egész jók a beépülő moduljai. Ez is beépül a GReader Send to-ba, de nem az igazi.

  A megosztásra és követésre javaslom az alábbi listámat: http://www.diigo.com/list/zhaoman/shared-items

  slusszpoén: a delicious megmaradt, a diigo most oda szinkronizál, kvázi backupként működik.

  Monday, January 23, 2012 at 22:18 | Permalink
 4. TS wrote:

  osztom.szemmertek.hu ennyi :)

  Monday, January 23, 2012 at 23:02 | Permalink
 5. dani wrote:

  nem tudom, nem túl kényelmes, pedig már próbálkoztam vele. a másik nagy gondom, hogy nem oldja fel a feedproxy.google-os címeket, amik aztán hajlamosak egy idő múlva nem működni, ugyanitt lást idő- és forrásbélyeges linkek, pl. bloghu.

  én ehhez még túl lusta vagyok :)

  Tuesday, January 24, 2012 at 07:53 | Permalink
 6. psztrnk wrote:

  bibliopunk.posterous.com, egyelőre. Most összehasonlítottam a tumbásszal, de ez jobb.

  Mondjuk értelemszerűen a könyvtári és könyvtárközeli témák vannak túlsúlyban, de.

  Tuesday, January 24, 2012 at 08:38 | Permalink
 7. zhal wrote:

  Hi,

  Én egyelőre azt nem látom, hogyan találnak rá az emberek. Azt írod, a g+ porfútta vidék, de itt sem látok kapásból csábító lehetőséget, hogy sok ismerős megforgassa, még keresni sem tudok emberekre a felületről, a fb és twitteres kapcsolódás sem ment, úgyhogy jelenleg még izoláltabbnak tűnik a dolog. Olyan, mintha csak kifelé menne a csövön, de hiányzik még az az véletlenül olvasó embermennyiség is, ami a g+ kapcsolódó nyilvántartásaiból összeált, be nem néző kontaktokat jelenti.

  Aztán lehet, hogy csak én nem találom.

  Tuesday, January 24, 2012 at 10:23 | Permalink
 8. KTamas wrote:

  Zhal: Készül a magyar közösség Planetje ( http://www.planetplanet.org/ ), ami pont ezt a problémát fogja — remélhetőleg — áthidalni.

  Tuesday, January 24, 2012 at 10:51 | Permalink
 9. moshi wrote:

  Ki az az öt ember, aki még kibírta a g+-on? Nem értem, hogy nem lehetett még belátni, hogy a francnak sem kell egy második fészbúk, főleg hogy gyenge másolat és már az eredeti is egy szar. Ez a google legnagyobb balfogása evör.

  Tuesday, January 24, 2012 at 16:25 | Permalink
 10. @Moshi:

  Nyugi, Google rajongók és/vagy seósok. Tényleg durva, hogy százegypár embert tartalmazó első körömből egy maréknyi ember maradt ott. A többi pedig még kihaltabb.

  @Zhal:

  Igazad van, a problémának az a része teljesen kezeletlen. Meg amúgy az is, hogy elsősorban nem a jobb szó híján ismerőseimre van szükségem ezen a listán, hanem azokra, akik olyan dolgokat osztanak meg, amik érdekesek és amúgy nem kerülnének a szemem elé. Van átfedés az ismerősökkel, erre remek példák a kommentek, de nem teljesen ugyanaz.

  Tuesday, January 24, 2012 at 23:40 | Permalink
 11. Továbbra is: http://www.google.com/reader/public/atom/user%2F11960499451169820915%2Fstate%2Fcom.google%2Fbroadcast

  A GReader Shared RSS-ből jelenleg 2 Facebook Page-re tolom a kontentont, mindkettő RSS-sel ellátott (Geeklány és Varsányi Martina).

  Saturday, January 28, 2012 at 19:42 | Permalink
 12. dani wrote:

  jelentkeznék tisztelettel: http://www.google.com/reader/shared/daniel.takacs

  Monday, January 30, 2012 at 10:50 | Permalink
 13. dani wrote:

  illetve hát lónak a kukiját.

  Monday, January 30, 2012 at 10:52 | Permalink
 14. Kérdezem tisztelettel, melyiket a kettő közül?

  Monday, January 30, 2012 at 10:53 | Permalink

One Trackback/Pingback

 1. […] …írta Kelt még a múltkor. Közben eltelt egy hét és már tizen vagyunk, szóval lassan, de biztosan nő a közösség. Én pedig pár napja nekifogtam a dolognak, és mostanra került olyan állapotba, hogy vállalható legyen, szóval minden további időhúzás nélkül, kattintsatok: sharewood.hu […]