Skip to content

#3576 (t mint technológia)

És testvérkéim, ha az evilági pályafutásotok véget ér, felkerültök a mennybe, és a kapu előtt a borzas szakállú Szent Péter, kezében egy irtóztató USB-kulccsal megkérdi tőletek, hogy mi a biztonságosabb, a solid state memóriából összehegesztett merevlemez, amibe a cégek csúcskóderei írják a lelket, vagy a percenként 5400-at forduló mágnesezett tárcsák, ami felett pirinyó légpárnán szaladnak kis mágnesfejek írva és olvasva az adatot, akkor ti azt mondjátok, hogy az utóbbi, és bebocsátást nyertek majd a mennyeknek kapuján.

Ha a pokolba kerülnétek, akkor azzal lehet próbálkozni, hogy kilences moszkvai szabály: a technológia mindig cserben fog hagyni.

2 Comments

  1. lister wrote:

    Katasztrófaturistaként szeretnék erről többet is hallani. Mennyi adat halt meg? Mekkora a kár? Vér is folyt?

    Friday, March 30, 2012 at 08:21 | Permalink
  2. 300 gigás tároló döglött meg, nyolc megát lát magából. (Ez szériahiba, amit elvben javítottak, de azért senki sem esküszik meg rá, hogy teljesen.)

    Az egyetlen igazán kínos dolog, hogy az épp írt cikkem elveszett. Meg persze mentek a filmek, zenék, stb. Az általam írt dolgok, megvett e-könyvek, fontos iratok visszajöttek backupból. Összességében jóság van.

    Friday, March 30, 2012 at 10:10 | Permalink