Skip to content

Küzdelem a képkönyvtárral

Kezdetben minden nagyon egyszerűnek látszott. Szerettem volna megszerezni a Királyi Magyar Automobl Club (KMAC) 1922-es Margitsziget körüli motorcsónakversenyének plakátját, mert gyönyörű. Amennyiben pedig jól néz ki a falon, volt még két-három ötletem további plakátokra, Gazzsal egyszer egy estét töltöttünk azzal, hogy Zeppelines, régifilmes, autóversenyes és stéherbringás plakátokat kutattunk fel az Országos Széchenyi Könyvtár által fenntartott Magyar Digitális Képkönyvtárban (MDK).

Az MDK-nak már a felülete sem felhasználóbarát, de azzal még meg lehetett küzdeni valahogy. Ellenben, amikor rendelni akartam, akkor a regisztráció nem működött. Mindegy milyen e-mail címet írtam be, visszadobta azzal, hogy szabálytalan formátumú. A hibát jeleztem az üzemeltetőnek, aki megnyugtatott, hogy kivizsgálják a problémát. Visszajelzést ugyan nem kaptam, véletlenül jöttem rá, de az e-mailes gondot pár hét alatt el is hárították.

A javítás ellenére továbbra sem lehetett bejutni a szolgáltatásba, mert a regisztráció visszaigazolásához szükséges link helyett egy csodálatosan üres levelet küldött az MDK. A tartalom mellett a feladó mező, a tárgymező is üres volt, az is csoda volt, hogy egyáltalán megérkezett. A szokásos eljárással az üzemeltetők kivizsgálták a hibát, nem jeleztek vissza, és egyszer csak megjavult a rendszer.

A rendelésemet szeptember kilencedikén adtam fel. Ezt nem onnan tudom, hogy érekezett volna róla bármiféle visszaigazoló levél - csak a képernyőre írta ki az MDK, hogy nyugi, az ügyem folyamatban van - hanem a regisztrációs levél dátumából. Mert saját emlékekre támaszkodni mégiscsak kényelmes. Elképzelésem nincs, hogy végül lesz-e plakátom, mennyibe fog kerülni, vagy hol lehetne érdeklődni. Lassan már abban sem vagyok biztos, akarom-e.

5 Comments

 1. tóth péter wrote:

  Rajta vagyunk, jelentkezünk! Üdv tp

  Monday, September 17, 2012 at 14:28 | Permalink
 2. tóth péter wrote:

  A blogban jelölt email címre kapni fogsz egy levelet és hamarosan reméljük átveheted a plakátot. Köszönjük hogy szoltál! üdv tp

  Monday, September 17, 2012 at 15:46 | Permalink
 3. tóth péter wrote:

  szóltál

  Monday, September 17, 2012 at 15:46 | Permalink
 4. Köszi, Péter!

  Belátható időn belül használhatóvá fog válni az MDK? Szívesen ajánlanám embereknek, de a jelenlegi állapotában nem merem.

  Monday, September 17, 2012 at 15:52 | Permalink
 5. Dávid Adrienne wrote:

  Alkalmi technikai problémák sajnos előfordulnak. Amit tudunk, megteszünk, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a működés. :-)

  Friday, September 21, 2012 at 13:37 | Permalink