Skip to content

Kéthavi fizetéses kütyü

A családi legenda szerint a nappaliban lakó rádióerősítőt - Videoton RA-6350 Aida, aki kíváncsi - apám akkor vette, amikor kéthavi fizetésébe került. A Videotonért valamivel hétezer forint felett kértek, apám mérnöki fizetése pedig háromezerötszáz körül mozgott.

A sztori azzal folytatódott, hogy az első dolga volt a gépház megbontása, hogy “megnézze mi van benne”. Ez az aspektus most mindegy, még akkor is, ha amúgy megtanított arra, hogyan kell a technológiához hozzáállni. Nagyon bátran rontok el bármit.

Ami a múltkor elgondolkodtatott, amikor eszembe jutott ez a sztori, hogy én mit vennék a kéthavi fizetésemből. Itt még tudnék dolgokat sorolni, meteoracélból kovácsolt csodaultrabook zettabájt memóriával satöbbi. Még egy feltételt kell hozzáadni, hogy megválaszolhatatlanná váljon: olyat kell választani, ami harminc évvel később is ellátja a feladatát. Ha a Videotonon megnyomom a bekapcsot, működik. A rá kötött lemezjátszóba új ékszíj kellene, a hangfalakat újraperemeztük pár éve, és működik.

Aztán lehet tovább sakkozni, nem fontos a kéthavi fizetés, a szórakoztatóelektronika ára óriásit zuhant. Egye fene, lehet olcsóbb is, de a harminc évből nem engedek.

5 Comments

 1. Komaváry wrote:

  Kés.

  Ja, abban nincs elektronika. Akkor…

  http://en.wikipedia.org/wiki/Soxhlet_extractor ?

  Szerintem laborfelszerelésben lehet találni ilyesmit.

  Sütő? Hűtő?

  Thursday, October 25, 2012 at 03:30 | Permalink
 2. Most hogy mondod, mindig szerettem volna egy kis pálinkafőzőt a sarokba. :)

  Thursday, October 25, 2012 at 18:28 | Permalink
 3. csikszem wrote:

  Gáspár Norbi szerint már nincs ilyen, itt mindent rövidtávra terveznek. Bár ez tény, nagyjából nem újdonság senkinek sem. A témához is csak kicsiben kapcsolódik, de a kis bemutatkozó szöveg miatt megosztanám: http://www.megjavitjuk.com/

  Friday, October 26, 2012 at 09:47 | Permalink
 4. Ó amúgy kisebb dolgokból láttam már élettartamgaranciásat. És úgy hogy addig garis, amíg én élek, nem addig amíg a kütyü. :) De jellemzően az sem elektronika, hanem mondjuk multitool.

  Friday, October 26, 2012 at 19:21 | Permalink
 5. moshi wrote:

  Vaterán, Ebayen kaphatóak pl Apple II, IIc gépek a nyolcvanas évekből. Az azért rendben van. Azt tippelném, hogy a mostani tabletekkel is ugyanez lesz az ábra, max azt a három gombot kell cserélgetni és a szoftvert nem frissítesz rajta három év után, de tartalomfogyasztáshoz jó lesz az.

  Friday, October 26, 2012 at 22:06 | Permalink